Analize

În ce softuri vor investi companiile până la sfârșitul anului

Reading Time: 2 minute

Transformarea digitală nu este ușor de implementat, în special pentru industriile care, înainte de pandemie, nu puneau atât de mult accent pe instrumentele digitale.

Pentru ca tranziția să poată fi realizată cu succes, într-o companie, este nevoie nu doar de identificarea și implementarea celor mai potrivite soft-uri. Dimpotrivă, cheia constă în crearea unei culturi digitale în interiorul organizațiilor, care să prioritizeaze procesele digitale și să ajute angajații să se adapteze schimbărilor.

Transformarea digitală pentru companiile din aproape toate industriile – de la auto, la transporturi, retail, HoReCa, farma, telecom, banking, financiar sau producție – a căpătat noi conotații în ultimele luni, atât pe plan local, cât și internațional. Tot mai multe organizații au căutat să implementeze adevărate culturi digitale și au investit în soft-uri care le permit angajaților să lucreze remote, din orice loc s-ar afla, dar și să mențină legătura cu clienți, furnizori și parteneri și să aibă, în orice moment, raportări actualizate ale operațiunilor de business.

“Mediul de afaceri este marcat, în continuare, de incertitudini și de schimbări, iar managerii au nevoie constant de răspunsuri la întrebările de creștere a eficienței proceselor interne. Astăzi, nicio companie din lume nu își permite să nu acționeze rapid pentru a-și asigura continuitatea operațiunilor, pentru eficientizarea lor și, nu în ultimul rând, pentru a-și ține clienții aproape”, spune Adrian Bodomoiu, Director General al Wizrom Software.

Digitalizare în plină pandemie

În ceea ce privește industriile care s-au adaptat cel mai bine digitalizării și noului climat economic, în ultimele șase luni ale anului, business-urile din retail, HoReCa și eCommerce au fost cele care au turat motoarele la maximum, schimbându-și aproape complet modelul de business, dar și politicile de lucru, încercând să-și facă simțită prezența pe internet, mai mult ca niciodată, să comunice constant și să-și vândă produsele și serviciile.

Restaurantele care au început să ofere exclusiv servicii de catering, cu ajutorul aplicațiilor mobile de food delivery, marile branduri vestimentare, prezente în mall-uri, cu zeci de magazine fizice, au comunicat și au comercializat produse exclusiv online prin intermediul soluțiilor de eCommerce și a celor de mobilitate – aceste industrii au fost printre cele mai digitalizate din pandemie. La fel de mult s-au adaptat și companiile din producție, transporturi sau financiar, care au văzut în digitalizare o soluție pentru continuarea operațiunilor, dar și un răspuns la problemele de eficiență a costurilor.

Soluții IT

Recent, Guvernul României a adoptat un act normativ care prevede un buget de 150 milioane de euro pentru digitalizarea IMM-urilor. Practic, companiile mici și mijlocii românești vor putea obține fonduri pentru achiziția de echipamente și servicii digitale, în contextul în care România nu stă deloc bine la capitolul digitalizare (locul 26 în UE – penultimul loc, potrivit raportului din iulie a.c. al Comisiei Europene).

“Pentru companiile aflate în plină dezvoltare și digitalizare, ERP-ul va fi un element nelipsit. Beneficiile sunt multiple. Un ERP presupune integrarea celor mai importante sisteme într-o singură platformă informatică, asigurând acces în timp real la toate datele de care angajații unei companii au nevoie pentru a lucra mai eficient și fără întreruperi. Chiar dacă implementarea presupune o anumită investiție, pe termen lung, reducerea proceselor ineficiente și a erorilor, eliminarea datelor redundante, automatizarea proceselor și accesul direct la informații sunt avantaje destul de puternice pentru a justifica decizia, adauga oficialul Wizrom.

Tot mai multe companii locale implementează deja soft-uri ERP care simplifică funcțiile complexe ale proceselor de business, integrează date, ajută la colaborarea între departamente și permite administrarea finanțelor și a resurselor.

Alex Rădescu

Recent Posts

Un taxi aerian electric va face legătura între atracțiile din emiratul Ras Al Khaimah din 2027

Autoritatea de Transport Ras Al Khaimah (RAKTA) și Autoritatea de Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah (RAKTDA) au făcut un…

3 ore ago

Zece orașe din România vor fi iluminate pentru a marca Ziua Europei, pe 9 mai

Peste 60 de orașe din Europa, printre care și zece orașe din România, vor proiecta mesaje prin care încurajează cetățenii…

4 ore ago

Fundația Pentru Comunitate organizează prima expoziție cu lucrările artiștilor susținuți prin programul MOL de promovare a talentelor

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au deschis la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj prima expoziție colectivă de…

5 ore ago

Primești 10.000 de euro pentru a călători peste tot în lume. Ce trebuie să faci pentru a avea cel mai râvnit job de vară

Pentru toți cei care doresc să devină travel influencers, Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech, revine cu…

7 ore ago

Prețul chiriilor a crescut cu 15% față de anul trecut. Ce preț au chiriile în București și în țară

În luna aprilie a acestui an s-au înregistrat cu 10% mai puține interacțiuni între chiriași și cei care publică anunțuri…

7 ore ago

Întâlnire cu Antreprenorii Viitorului, pe 14 mai, la București

Toți cei care doresc să facă pasul spre antreprenoriat, antreprenorii la început de drum, dar și cei cu experiență care…

7 ore ago