CSR

In Tulcea, prima zona de picnic 100% eco din Romania

4 sept. 2013 2 min

In Tulcea, prima zona de picnic 100% eco din Romania

Reading Time: 2 minute

Eco-Rom Ambalaje – organizatia detinatoare a licentei marcii Punctul Verde (Der Grune Punkt) in Romania impreuna cu Primaria Municipiului Tulcea au lansat, in Tulcea, spatiul ecologic de picnic „Pallet Picnic Park”, prima zona 100% eco de acest tip din tara.

Locul de picnic are o suprafata de peste 4.000 de metri patratiti este situat pe malul lacului Ciuperca din oras, in apropierea bazinului de inot. Acesta este realizat in totalitate din module de paleti din lemn, beneficiaza de un sistem de colectare separata a deseurilor si va putea fi folosit inclusiv pentru orele de educatie ecologica ale elevilor din judet, fiind totodata in conformitate cu Legea Picnicului nr. 54/2012.

,,In domeniul colectarii separate a deseurilor de ambalaje, tara noastra si-a indeplinit anual obligatiile de reciclare asumate la nivel european, prin aportul substantial al producatorilor de bunuri ambalate. Investitiile acestora au condus si la extinderea accesului populatiei la serviciile de colectare separata a deseurilor, primul pas spre reciclare pe care il pot face generatorii din gospodarii. Succesul de pana acum la nivel local este datorat primarilor si operatorilor care au inteles necesitatea acestui demers, iar Tulcea este unul dintre cele mai bune exemple, fiind una dintre primele localitati in care am investit.’’ a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Spatiul ecologic pentru picnic, in valoare de 15.000 de euro, a fost oferit Municipiului Tulcea ca urmare a castigarii titlului de “Orasul Reciclarii”, in competitia cu acelasi nume organizata de Eco-Rom Ambalaje in perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013. La competitie au participat 20 de municipiii din intreaga tara, care s-au intrecut in performanta serviciilor locale de colectare separata a deseurilor de ambalaje. ,, Apreciem ideea Eco-Rom Ambalaje de a stimula primariile si populatia in colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, prin lansarea acestui gen de competitii, cu rol atat educativ, cat si materializat in premii. Fiecare cetatean tulcean poate spune cu mandrie ca a pus o pietricica la temelia locului de picnic, care in final apartine tuturor, drept pentru care merita felicitari. Speram ca acest premiu este doar inceputul unui curent eco care va anima permanent populatia, astfel incat cantitatea de deseuri colectate selectiv va creste, in scopul valorificarii si reciclarii, iar mentinerea unui mediu de viata curat si sanatos va fi un rezultat firesc al acestui demers ” a declarat Dl. Constantin Hogea, Primarul Municipiului Tulcea.

Editia a II-a a bataliei pentru titlul de „Orasul Reciclarii” organizata de Eco-Rom Ambalaje se afla in pregatiri si se va desfa?ura in prima parte a anului 2014. Victoria va apartine localitatii care va colecta separat cea mai mare cantitate de deseuri de ambalaje si care va avea un

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: