Business Companii Stiri

Încă o stație de încărcare rapidă pentru mașini electrice în România

aug. 16, 2020 < 1 min

Încă o stație de încărcare rapidă pentru mașini electrice în România

Reading Time: < 1 minut

E.ON Energie România a montat în Constanța o nouă stație de încărcare rapidă pentru mașini electrice. Aceasta este cea de-a 17-a de acest gen și este amplasată în perimetrul Vivo Mall. Noua stație are o putere maximă de 77 kW, iar timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice este de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie.

Stațiile montate de E.ON, până în prezent, sunt amplasate în: Iași, Tg. Frumos (jud. Iași), Cristești  (jud. Iași), Roman (jud. Neamț), Piatra Neamț, Tașca (jud. Neamț), Gheorgheni (jud. Harghita), Sovata (jud. Mureș), Târgu Mureș, Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea), București (3 stații), Râmnicu Vâlcea și Constanța.

Iniţiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF) prin care E.ON Energie România şi-a propus să instaleze 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 urmând să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Până în prezent, prin intermediul stațiilor NEXT-E instalate de E.ON Energie Romania, posesorii de autovehicule electrice sau hibrid au utilizat aproximativ 30 mii de kWh de energie electrică și au parcurs peste 200 de mii de kilometri. Cele mai multe încărcări s-au făcut la stațiile din Roman, Suceava și Iași.

Utilizatorii de vehicule electrice pot accesa şi rezerva staţiile direct în harta stațiilor sau prin aplicaţia mobilă E.ON Drive, disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS. De asemenea, acestea pot fi vizualizate pe platforma online Plugshare.

Reţeaua pan-europeană NEXT-E va include 6 ţări diferite, iar 40 de staţii de încărcare electrică din totalul de 252 din proiectul NEXT-E vor fi instalate în România şi amplasate pe rutele: Suceava-Bacău-Călărași, Constanţa-Bucureşti-Timişoara şi Iaşi-Târgu Mureş–Alba Iulia.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: