CSR Tech

Încarcă-ți mașina la Telekom: operatorul va instala stații de încărcare a automobilelor electrice în mai multe orașe din țară

10 feb. 2021 2 min

Încarcă-ți mașina la Telekom: operatorul va instala stații de încărcare a automobilelor electrice în mai multe orașe din țară

Reading Time: 2 minute

Telekom Romania este primul operator de telecomunicații care va instala stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice în mai multe orașe din România

Cel mai mare astfel de proiect este la Galați, unde Primăria a decis să asigure o rețea publică extinsă de 15 stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice, fiecare dispunând de 50kW în curent continuu și 22 kW în curent alternativ. Fiecare stație instalată de Telekom va putea deservi două autoturisme electrice sau plug-in hybrid în același timp.

Telekom Romania urmează să instaleze stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice și în alte orașe din țară, ca urmare a câștigării unor licitații organizate de primăriile respective. Astfel, la Râmnicu Vâlcea vor fi amplasate șapte stații de încărcare rapidă, iar la Giurgiu patru. Proiectele sunt în derulare și vor fi finalizate în prima jumătate a anului.

Proiectul de la Galați a fost câștigat de Telekom Romania în urma unei licitații publice organizată de primăria locală. Durata de implementare este de șapte luni – o lună pentru proiectare și șase luni pentru execuție.

Garanția pentru lucrare este de 60 de luni. Valoarea totală a contractului este de 2.180.953 de lei plus TVA.

Zonele urbane însumează 75% din necesarul de energie și emisiile de carbon ale Pământului, iar reducerea emisiilor reprezintă o prioritate pentru multe orașe și nu este o coincidență faptul că numărul vehiculelor electrice este în creștere. Ne bucură faptul că împreună cu autoritățile locale avem ocazia să implementăm soluții prin care suplimentăm numărul de puncte de încărcare și să punem Romania pe harta europeană a traseelor de elctromobilitate„, a declarant Alexandru Nen, Arhitect Soluții IoT și Smart City, în cadrul Telekom Romania.

Cele 15 stații de încărcare rapidă din Galați vor fi instalate pe Strada Stadionului, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cartierul Țiglina I, pe strada Constantin Levaditti, pe strada Brailei, pe strada Domnească (sediul Primăriei Municipiului Galați), pe Bulevardul Galați, numărul 4C, pe Bulevardul Siderurgiștilor, bloc PS2, pe strada Constructorilor (parcare zona Arcada), în parcarea interioară a parcului Rizer, în parcarea Grădina Publică, de pe strada Elena Doamna, pe Bulevardul Brăilei – parcare P2 – zona trei Star, în parcarea blocului ANL de pe strada Feroviarilor, în parcarea aferentă parcului Corneliu Coposu, de pe strada Cloșca, și în parcarea Grădinii Botanice, de pe Bulevardul Unirii.

În ultimii patru ani, Telekom Romania a implementat mai multe proiecte pilot de tip Smart City în București, Constanța și Piatra Neamț, care includ soluții pentru parcare și iluminat inteligent, stâlp de iluminat multifuncțional (cu componentă de supraveghere video, stație de încărcare electrică pentru autovehicule, senzori pentru mediu, display LED), precum și wi-fi gratuit.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: