Lifestyle Stiri

Incep competitiile Salonul Calului

15 apr. 2016 2 min

Incep competitiile Salonul Calului

Reading Time: 2 minute

Clubul Equestria continua traditia inceputa acum cinci ani si isi deschide calendarul competitional de anul acesta cu prima etapa a celui mai asteptat circuit ecvestru, Salonul Calului, ce va avea loc in perioada 21 – 24 aprilie. Evenimentul se afla inca din anul 2013 sub Patronajul Casei Regale, iar anul acesta a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Maria a Romaniei. Sustinatori ai acestui sport nobil, membrii Casei Regale au anuntat prezenta la unele probe sportive desfasurate in cadrul editiei de primavara a circuitului Salonul Calului.

„La fel ca anul trecut, evenimentul Salonul Calului se desfasoara sub forma unui circuit de concursuri sportive, ce cuprinde trei etape – de primavara, de vara si de toamna. Pentru prima etapa ne asteptam la peste 100 de cai participanti la probele de sarituri peste obstacole, iar din experienta anilor trecuti, numarul acestora va creste in septembrie, atunci cand va avea loc Finala Salonul Calului. Valoarea cailor participanti se ridica la 80.000 – 100.000 de euro, insa vor participa si cai de nivel competitional mai mic, care valoreaza intre 10.000 si 15.000 euro”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar Baza Hipica Equestria si Presedintele Clubului Equestria.

Editia de primavara cuprinde un program complex, cu 16 probe de sarituri peste obstacole care se adreseaza sportivilor profesionisti, amatorilor, dar si copiilor, cel mai tanar participant la aceasta categorie fiind un sportiv de 10 ani. Printre cele mai spectaculoase probe ale concursului se regasesc Trofeul OCULUS, Trofeul CAIMMO si Trofeul JOCKEY CLUB, acestea avand un nivel de dificultate ridicat. 

La prima etapa a circuitului Salonul Calului, clubul Equestria se bucura de prezenta unuia dintre cei mai cunoscuti sefi de pista din Germania, Willi Schaffner. Antrenor si fost sportiv de performanta internationala, acesta este responsabil de conceperea, design-ul si asezarea parcursurilor in toate probele de sarituri peste obstacole ale competitiei.

Valoarea totala a premiior pentru intreaga editie de anul acesta a circuitului Salonul Calului se ridica la 120.000 lei, premiile crescand de la o etapa la alta. Pentru etapa de primavara, premiile totale ating suma de 35.000 lei.

Intrarea la eveniment este gratuita.

Sponsorii evenimentului: Clinica Oftalmologica Oculus, Gusto, Jockey Club Roman, CAIMMO. Partenerii care sustin circuitul Salonul calului sunt Gealan, Uniqa Asigurari si Help Net.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: