Stiri

Lucian Bode vrea închiderea cluburilor care încalcă regulile

22/03/2021 2 min read

Lucian Bode vrea închiderea cluburilor care încalcă regulile

Reading Time: 2 minute

La fiecare sfârșit de săptămână pe rețelele sociale vedem cum lumea se distrează și petrece în cluburi și baruri, ca în vremurile bune.

Aceasta nu ar fi nicio problemă, dacă aceste cluburi și baruri nu ar trebui să fie închise. Sau dacă li se permite activitatea, atunci aceasta este suficient de reglementată, astfel încât să nu fie permise aglomerări de persoane. Dar legea este făcută doar pentru unii. Sau legea este făcută pentru a fi încălcată.

Poate și de asta, sătul de relatările din presă, ministrul de interne Lucian Bode a anunțat luni dimineață că va propune modificarea legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru a putea fi suspendată activitatea unui agent economic după ce a avut „una, două, trei sancțiuni”.

Amenzile nu sunt suficiente

Bode a precizat că „aceste sancțiuni nu sunt suficiente” și că va solicita conducerii PNL discutarea în coaliția de guvernare modificarea legii 55/2020 în Parlament în această săptămână, în caz contrar va fi emisă o ordonanță de urgență de către Guvern.

„O să solicit PNL să discute în coaliţie, foarte serios, ca în această săptămână, în agenda Parlamentului, să fie adus în dezbatere şi aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancţiunilor. Am văzut că sancţiunile nu sunt suficiente, din păcate. Îmi doresc ca legislaţia să fie modificată, mai exact Legea 55/2020, astfel încât după una-două-trei sancţiuni, instituţiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecţie sanitară”, a declarat ministrul de interne, la Digi24.

„Cum s-a întâmplat cu legea fumatului, suspendarea licenței de funcționare”, a subliniat el.

Bode a mai spus că legea trebuie să fie foarte clară, să fie aplicat un sigiliu și dacă nu se ţine cont de această măsură, se poate vorbi de o infracţiune.

Ministrul a spus în acest context că în weekend au fost făcute 5.000 de controale și doar 32 de operatori economici au fost amendați.

cluburi

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă