Stiri Tech

Inovaţia de la idee la oportunitate de business3 min

31/03/2017 3 min read

author:

Inovaţia de la idee la oportunitate de business3 min

Reading Time: 3 minute

Ai curaj să ieși din zona ta de confort și vino pe 10 aprilie la Biz Innovation Forum să afli mai multe despre noile tehnologii care te vor ajuta să te poziționezi înaintea competitorilor tăi!
 
Cloud, mobile, inteligență artificială și Internet of Things (Iot) nu mai sunt de mult niște necunoscute pentru cei care, ancorați fiind în realitatea de astăzi, creează viitorul zilei de mâine. Companiile și oamenii care deschid noi drumuri punând în aplicare idei inovatoare se distantează de pluton și dictează regulile într-o economie tot mai digitalizată. Fie că vorbim despre oamenii care s-au remarcat ca pionieri într-un domeniu sau de tinerii care vin cu putere din spate, cu idei revoluționare în care cred cu încăpățânare, vorbitorii la acest eveniment vă vor deschide ochii și mintea către o întreagă lume de oportunități.

Inovaţia nu are vârstă sau limite. Are nevoie doar de multă încăpăţânare. Trebuie să crezi în ideeea ta şi s-o pui în practică. Iar de la o simplă inovaţie poţi ajunge lider în domeniul tău de activitate. O demonstrează, Antonia Eram, creatorul NETOPIA mobilPay, devenit primul produs românesc premiat în cadrul unei competiţii din Silicon Valley. Aplicaţia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganţilor din domeniul IT.

 

Ionuț Budișteanu programează de mai bine de 9-10 ani și a lucrat la mai mult de 50 de proiecte software și electronice. De peste 2 ani, lucrează la producerea roboților industriali VisionBot, într-o minifabrică dezvoltată din fonduri proprii. În 2015, a fondat compania Bit Technologies și este CEO-ul ei. Ionut a fost nominalizat de către revista ”TIME” ca unul dintre cei mai influenți tineri ai lumii în 2013, iar în octombrie 2014, se regăsea pe lista celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est.

 

La vârsta la care cei mai mulți se gândesc încă la parcursul profesional pe care să îl urmeze, Cornel Amariei are în portofoliu o serie de invenții care l-au propulsat, la 23 de ani, în topul european al celor mai influenți tineri sub 30 de ani. Cea mai impresionantă invenție a sa sunt ochelarii pentru nevăzători, care le redă acestora mobilitatea și independența. Cornel Amariei va vorbi despre drumul de la o idee năstrușnică la un business de success dar si unde poți găsi idei pe care să le transformi în invenții apte să schimbe lumea.

 

Detectare facială și rețele neurale made in Romania. Dezvoltată de  Bogdan Bocșe și Cosmin Nicula, VisageCloud este prima platformă software românească de recunoaștere facială, bazată pe inteligență artificială. Platforma poate fi folosită pe viitor în soluții de supraveghere inteligentă, dar și în marketing și publicitate. Visage Cloud poate recunoaște fețe, comparate cu o bază de date, dintr-o imagine sau un video, demonstrand in teste o acuratete de 92-93%.

 

Aceștia sunt câțiva dintre oamenii care dau tonul în industria digitală și dezvoltă nișe, care în urmă cu câțiva ani nici măcar nu existau. Îi poți întâlni pe 10 aprilie la Biz Innovation Forum, mai multe detali despre eveniment și modalitățile de înscriere găsiți aici.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE