Stiri Tech

Inovatia romaneasca a triumfat la Microsoft Imagine Cup

29 iul. 2016 2 min

Inovatia romaneasca a triumfat la Microsoft Imagine Cup

Reading Time: 2 minute

Imagine Cup-2UPDATE: Proiectul echipei romanesti ENTy a castigat titlul Imagine Cup 2016 World Champion, fiind astfel declarat cel mai bun din concurs la toate categoriile!

Echipa ENTy, care a reprezentat Romania la finala globala Microsoft Imagine Cup 2016, a castigat locul intai la categoria Innovation, un premiu in valoare de 50.000 de dolari si sansa sa primeasca titlul de campion Imagine Cup.

Trei studenti ai Universitatii Politehnice din Bucuresti – Flavia Oprea, Iulian Matesica si Cristian Alexandrescu – au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni ce urmareste echilibrul urechii interne si verifica postura coloanei vertebrale in timp real. Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau cap si poate detecta probleme ale urechii interne, generand date care pot fi utile medicilor in diagnosticarea pacientilor cu tulburari de echilibru.

„Experienta aici este una uimitoare si nu poate fi redata clar prin cuvinte. Imagine Cup a deschis echipei noastre multe drumuri si a validat inca o data ideea inovativa a ENTy, dar si a valorii studentilor romani din IT”, a declarat Flavia Oprea – product developer ENTy, imediat dupa ceremonia de premiere de aseara.

De la ora 19:00, ora Romaniei, castigatorii celor trei categorii (Innovation, Games si World Citizenship) intra in marea finala pentru titlul de Imagine Cup Champion si o sesiune de mentorat cu CEO-ul Microsoft, Satya Nadella.

Imagine Cup este un eveniment anual care premiaza cele mai inovatoare si originale proiecte de utilizare a tehnologiei, create si prezentate de elevi si studenti din intreaga lume. Saptamana aceasta, 35 de echipe si-au prezentat proiectele in fata unui juriu format din MVPs, experti in industrie si angajati ai Microsoft.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: