Companii Stiri Tech

Inovații digitale pentru sănătate de la câștigătorii Hackathon4Health 2020

16/12/2020 3 min read

Inovații digitale pentru sănătate de la câștigătorii Hackathon4Health 2020

Reading Time: 3 minute

Hackathon4Health, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din România, a avut loc week-endul acesta la iniţiativa companiei Johnson & Johnson România, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD) prin Centrul de Inovație și e-Health (CieH) și Asociația Societatea Studenților în Medicina din București (SSMB). Evenimentul a fost susținut de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) în calitate de parteneri strategici.

Hackathon4Health 2020, a patra ediție, s-a desfășurat online, live, într-o platformă digitală complexă care a permis atât comunicarea neîntreruptă a echipelor timp de 48 de ore, cât și interacțiunea acestora cu mentorii din cadrul hackathonului.

Juriul competiției a fost alcătuit din: Conf. Dr. Diana Loreta Păun – Consilier Prezidențial, Administrația Prezidențială a României, Șef Lucrări Dr. Ștefan Busnatu – Prodecan Facultatea de Medicină, Coordonator Centrul de inovație și eHealth, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti, Ciprian Păltineanu – Angel Investor & Start-up Advisor, Matei Dumitrescu – Vice President Tech Angels, Founder Smart Impact Capital & Partner ROCA X și Georgiana Coșoveanu – Senior Manager, Government & Corporate Affairs, Janssen, Johnson & Johnson România, Project Team Leader.

Cele trei echipe și proiectele câștigătoare ale Hackathon4Health: The Deliverables, MLB, SYNOVIUS, au fost formate din peste 10 participanţi din întreagă ţară.

„Hackathon4Health 2020 a însemnat două zile pline de entuziasm şi energie pozitivă alături de pasionați de tehnologie, mediul academic, antreprenori, autorități și profesioniști din domeniul sănătății. Am urmărit cu real interes direcțiile de dezvoltare ale tuturor proiectelor prezentate în competiție. Creativitatea proiectelor propuse și structurarea acestora pot reprezenta soluții pentru îmbunătățirea concretă a sistemului de sănătate în România, având un potențial și o valoare reală în viața pacienților. În cadrul Johnson & Johnson, alături de partenerii noștri, ne bucurăm să putem contribui la dezvoltarea unor proiecte atât de inovatoare și la susținerea unor profesioniști implicați din punct de vedere științific și academic. Felicitări tuturor participanților și câștigătorilor!”, a spus Sévan Kaloustian, Managing Director al Janssen, compania farmaceutică a Johnson & Johnson în România.

Proiectele şi echipele câştigătoare din acest an ale Hackathon4Health au fost selectate în baza următoarelor criterii:

  1. Minimum Viable Product (MVP) – evaluarea a ceea ce echipa a reuşit să creeze în cele două zile de hackathon, respectiv demonstrarea competenţelor tehnice ale soluţiei;
  2. Inovaţie – din perspectiva implementării şi a nevoii pe care proiectul o adresează;
  3. Fezabilitate – posibilitatea reală de a dezvolta cât mai aproape de o versiune finală şi viabilă având la dispoziţie 5.000 de dolari finanţare şi sesiunile mentorat;
  4. Impactul potenţial al proiectului asupra sănătății populaţiei, în România şi la nivel global;
  5. Scalabilitatea soluției – din perspectiva tehnologică și metodologică, a funcționalității și adaptabilității și a potențialul de utilizare în diferite condiții de piață;
  6. Coeziunea echipei şi aptitudinile de business ale echipei.

„Atât prin numărul mare de participanți, cât și prin cele 22 de proiecte admise în competiție din cele 80 de înscrieri, dar și prin 49 de experți din diverse domenii care au mentorat echipele, consider că această ediție a Hackathon4Health a fost un real success, demonstrând că interesul tinerilor noștri pentru inovare și digitalizare este pe un trend ascendent, iar prin proiectele lor sustenabile vor genera cu siguranță un real suport în creșterea ariei cercetării științifice medicale, în tehnologizarea sistemelor sanitare și cu atât mai mult în modernizarea și eficientizarea platformelor de îngrijire a pacienților”, apreciază Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, Prof. Dr. Viorel Jinga.

Fiecare dintre echipele câștigătoare va primi fonduri pre-seed în valoare de 5.000 de dolari din partea Johnson & Johnson România alături de consiliere şi mentorat din partea companiei şi a Centrului de Inovație și e-Health din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD) pentru testarea, dezvoltarea şi lansarea aplicaţiilor şi a platformelor create în cadrul concursului Hackathon4Health.

CieH este o structură din cadrul UMF „Carol Davila” din București care are rolul de a susține dezvoltarea aptitudinilor și competențelor studenților si medicilor în activitățile de inovare și sănătate digitală, în vederea creșterii competitivității și adaptării la digitalizarea sistemelor de educație și sănătate. CieH vizează dezvoltarea soluțiilor digitale și inovative pentru sectorul medical, pentru a deservi toți actorii implicați în domeniul sănătății. CieH susține transferul tehnologic al soluțiilor viabile, cât și valorificarea și diseminare a rezultatelor acestora.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă