BizRemote by certSIGN CSR Stiri

Internet și tablete pentru copii din mediul rural

22 iul. 2020 2 min

Internet și tablete pentru copii din mediul rural

Reading Time: 2 minute

Peste 1.000 de tablete Lenovo 10″ cu acces la servicii de date mobile vor ajunge pe parcursul lunii iulie la elevi din medii defavorizate, care, în perioada pandemiei COVID-19, nu au putut participa la cursurile online, deoarece nu aveau echipamentele necesare pentru continuarea activității de învățare.

Donația face parte din campania #amgrijă prin care Grupul Digi și-a propus să acorde sprijin comunităților unde compania are o prezență relevantă ca furnizor de servicii convergente de comunicații electronice sau ca angajator și a fost inspirată din poveștile a doi copii: Gabriela, eleva din Șuletea (Vaslui), care i-a scris primarului că ar vrea să urmeze cursurile online și îl ruga să o împrumute ca să își cumpere o tabletă pentru școala online, și Vasile, băiatul din Cătun (Buzău) care a reușit să obțină tablete pentru toți copiii din sat, după ce și-a învins emoțiile în fața reporterului Digi24 și a camerei de filmat, declarând că vrea să învețe, dar nu are nici tabletă, nici telefon.

Programul de responsabilitate socială Digi#EDU. Școala Viitorului se derulează în parteneriat cu școlile și primăriile din comunitățile rurale care au facilitat identificarea beneficiarilor.

Cum au fost selectați beneficiarii?

Criteriile de selecție țin de gradul de vulnerabilitate al familiilor, rezultatele elevilor la învățătură și nivelul de participare la cursurile online, în perioada martie – iunie 2020, importanța serviciilor de comunicații electronice în viața comunităților rurale. 

Într-o primă etapă, respectiv în prima jumătate a lunii iulie, peste 300 de tablete au fost livrate către școlile din 50 de localități din Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Mureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea și Vrancea. Pe parcursul lunii vor ajunge la beneficiari și celelalte peste 700 de tablete. Elevii vor avea timp de 12 luni acces gratuit la pachetul de date mobile DigiActiv (50 GB, 12,6 RON + TVA/lună). 

Foto: Prudencio Alvarez Dreamstime.com 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: