Stiri Tech

Investiție de 150.000 de euro în Autodeal, aplicație pentru gestionarea costurilor auto

3 iul. 2021 2 min

Investiție de 150.000 de euro în Autodeal, aplicație pentru gestionarea costurilor auto

Reading Time: 2 minute

Un start-up din Cluj a lansat aplicația Autodeal, pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto. Aplicația digitalizează toate procesele generate de deținerea unui autoturism și permite administrarea, într-un singur loc, a tuturor programărilor și plăților aferente deținerii unui autoturism.

Aplicația permite utilizatorilor setarea de notificări de expirare pentru RCA, ITP, CI și permis de conducere, plata de taxe și amenzi, achiziția de roviniete, achiziția de polițe RCA și Asigurări de Travel.

Am dezvoltat acest proiect în jurul ideii că o aplicație unică este suficientă pentru ca un utilizator să-și gestioneze aproape integral costurile și întreținerea autoturismului. Soluția Autodeal este de excepție și ne propunem să devină cea mai populară aplicație de profil din România și să atingem un număr de 100.000 de utilizatori până la finalul anului și 300.000 până la finalul lui 2022”, spune Sandu Băbășan, investitor în proiectul Autodeal și CEO Blugento.

Funcționalități noi, până la finalul anului

Grație integrărilor complexe din spatele aplicației, utilizatorul își poate configura un profil în maximum 2 minute. Odată introduse datele de profil, aplicația va interoga, la rândul ei, diferite baze de date și va actualiza automat profilul cu toate termenele limită de expirare, oferind opțiunea de activare a notificărilor. De fiecare dată când un contract este pe punctul de a expira, aplicația va notifica utilizatorul și îi va oferi opțiunea de reînnoire direct din aplicație, extrem de simplu.  Apoi, funcțional, fie că vorbim de o rovinietă, de o poliță RCA, de o asigurare de călătorie sau de plata unei taxe sau amenzi, utilizatorii vor putea accesa toate aceste servicii în cel mult 3-4 pași exclusiv de pe dispozitivul mobil.

„În următoarea etapă de dezvoltare, pe care estimăm să o atingem până la finalul anului, vom oferi și posibilitatea de a gestiona  programări pentru ITP, programări în service, inclusiv recepția devizelor și aprobarea lor de către utilizatori, plata anumitor parcări și chiar gestiunea documentelor de leasing, spre exemplu, prin intermediul aplicației. De asemenea, planurile de dezvoltare vizează și gestionarea plăților aferente tuturor acestor servicii”.

Cu Riolit Web

Până în prezent, dezvoltarea aplicației Autodeal a presupus investiții de peste 150.000 euro și a fost lansată în contextul în care există o cerere tot mai mare pentru astfel de produse, dar și pe fondul accelerării procesului de digitalizare al industriei de asigurări și al digitalizării serviciilor auto și instituțiilor care gestionează eliberarea documentelor ce permit utilizarea autovehiculelor, ca răspuns la schimbarea comportamentului de consum generat de pandemia de COVID-19.

Aplicația este disponibilă pentru a fi descărcată gratuit atât din App Store, pentru dispozitivele care rulează sistemul de operare iOS, cât și din Google Play, pentru dispozitivele cu Android.

Aplicația Autodeal este dezvoltată de Riolit Web, o companie înființată în 2019 cu misiunea inițială de a se implica în comerțul online cu piese și accesorii pentru autoturisme. În anul 2020, societatea a schimbat radical direcția înspre tehnologie, asociatul unic de la momentul respectiv cooptând 2 parteneri alături de care a dezvoltat proiectul Autodeal.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: