Companii

Investiție de 1,7 milioane de euro în Târgu Mureș

24 aug. 2016 2 min

Investiție de 1,7 milioane de euro în Târgu Mureș

Reading Time: 2 minute

Cu o investiție de 1,7 milioane de euro, Rețeaua Regina Maria inaugurează primul campus medical din Târgu Mureș, consolidându-și astfel  poziția în Transilvania,unde are deja prezență în Brașov și Cluj.

Primul Campus Medical Regina Maria din Târgu Mureș se întinde pe o suprafață de 900 mp, include 14 cabinete medicale și oferă mureșenilor acces la o gamă complexă de peste 15 specialități medicale.

Noul campus are o echipă formată din 22 de medici, este dotat cu echipamente de ultimă generație și pune la dispoziția pacienților, pe lângă specialitățile medicale pentru adulți și copii, și: Centru de Imagistică, Centru de Medicina Muncii, Centru de Pediatrie, Centru de Obstetrică-Ginecologie, Centru de Recuperare Medicală, în cadrul căruia pacienții au acces la fizioterapie, kinetoterapie și masaj, dar și un laborator propriu de analize medicale, cu punct de recoltare.

Printre specialitățile medicale disponibile în Campusul Medical Regina Maria din Târgu Mureș se numară: alergologie, boli infecțioase, cardiologie, dermatologie, gastroenterologie, nutriție și metabolism, neurologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, reumatologie, oftalmologie, ORL și altele.

Lista de investigații a laboratorului cuprinde atât testele uzuale de biochimie, hematologie, coagulare, microbiologie, cât și teste speciale pentru screening-ul prenatal, teste genetice și moleculare, teste de anatomie patologică și citologie Babeș Papanicolau.

Centrul de Imagistică din cadrul acestui campus este dotat cu un aparat RMN ultra-performant (Magnetom Essenza 1.5 Tesla cu sistem incorporat Tim & Dot). Acesta este special creat pentru a acoperi o gamă variată de investigații clinice, atât teste de rutină, cât și examinări avansate. Aparatul reprezintă o tehnologie de vârf și este recunoscut pentru acuratețea imaginilor, viteza de scanare și reducerea timpului de examinare. Acesta face posibilă și examinarea persoanelor cu o greutate de până la 200 de kilograme, fără a fi necesară repoziționarea acestora în cazul unor examinări multiple. În plus, pacienții pot efectua o serie de investigații medicale suplimentare, precum: audiometrie, spirometrie, EKG de repaus, EKG de efort.

Reţeaua de sănătate Regina Maria are peste 3.500 de angajați și colaboratori în 31 de unități  proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2  maternități, 8 campusuri medicale, 8 centre de imagistică, 15 laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 180 de policlinici partenere în țară. Rețeaua deservește peste 1,4 milioane de pacienți

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: