BizRemote by certSIGN Companii

Profi va prelua de la alte companii o parte din angajații aflați în șomaj tehnic

23 mart. 2020 2 min

Profi va prelua de la alte companii o parte din angajații aflați în șomaj tehnic

Reading Time: 2 minute

Retailerul Profi a găsit o metodă prin care să ajute oamenii care intră în șomaj tehnic, din cauza împrejurărilor actuale: va prelua o parte din angajații disponibilizați de retailerii nealimentari.

Compania poartă deja discuții în acest scop cu mai mulți retaileri neealimentari, dar rețeaua este gata să extindă lista firmelor eligibile. 

„Facem pregătiri pentru perioada următoare, când ne așteptăm să ne mărim considerabil efectivele deoarece acum misiunea noastră principală nu mai sunt afacerile, ci să acționăm că o organizație privată care hrănește populația”, a declarat Pawel Musial, directorul general în exercițiu al magazinelor Profi.

Cu peste 1.200 de magazine și 18.000 de angajați în mai bine de 500 de localități, în multe dintre ele fiind singurul retailer alimentar, Profi se află în situația de a fi o rețea care să își poată asuma o astfel de misiune la nivel național.

În acest scop, compania apelează la sprijinul autorităților de la toate nivelurile ca, prin coordonarea cerințelor și mesajelor, să faciliteze îndeplinirea acestei misiuni din perspectiva aprovizionării, transportului mărfurilor și al angajaților, ca și din cea a firmelor care, prin produsele și serviciile lor, fac posibilă funcționarea în condiții bune a rețelei, a retailului alimentar în general.

Săptămâna trecută, Profi România a alocat 1.000.000 de lei pentru dotarea secțiilor ATIcu astfel de aparate. „Avem informația clară că sectiile de anestezie si terapie intensiva (ATI) ale sistemului nostru de sănătate nu au capacitatea, nu sunt pregatite să facă față unui volum atât de mare de pacienți cu nevoie de intubare și de aparate de ventilație”, a spus Pawel Musial, Director general în exercițiu al rețelei PROFI.

Dorel Săndesc, președintele ATI din România, spune că „dacă vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul. Romania dispune de 2.356 de paturi imediat disponibile, din care 1.292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1.292 de paturi necesită aproximativ 139.000.000 de euro”.

Pentru a fi salvat, cineva afectat grav de coronavirus are nevoie să fie intubat și ventilat timp de două săptămâni.

Credit foto: ID 22051676 © Karenr | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: