Antreprenori Stiri Tech

Investitorii din comunitatea Bravva Angels au investit aproape 800.000 de euro ȋn 8 startup-uri

6 iul. 2023 4 min

Investitorii din comunitatea Bravva Angels au investit aproape 800.000 de euro ȋn 8 startup-uri

Reading Time: 4 minute

Bravva Angels, comunitatea de investitori business angels care investesc ȋn startup-uri scalabile, cu focus pe susținerea fondatoarelor femei, a anunțat că o parte din investitorii din comunitate au investit aproape 800.000 de euro ȋn 8 companii de la ȋnființarea sa în urmă cu un an.

Ȋn 2023 au investit ȋn OutDID, Profluo, Spark School, Vintello, Zitamine, Vent D’Est, iar ȋn 2022 ȋn Glow2Go și Charger.ro. Investitorii din comunitatea Bravva au participat la runde de finanțare de tip pre-seed sau seed alături de fonduri de venture capital și de investitori business angel experimentați.

Ȋnființată în iulie 2022, comunitatea Bravva Angels numără în prezent peste 500 de membri, ȋn principal investitori și fondatoare de startup-uri, alături de care s-au ȋnscris mentori, consultanți, parteneri ȋn fonduri de investiții early stage și private equity, organizatori de programe de accelerare, jurnaliști.

Peste 200 de membri cu experiență de business s-au ȋnregistrat ca angels, și doresc să se informeze despre oportunitățile de investiție și evenimentele de networking și educație organizate pentru comunitate. Din martie 2023, Bravva oferă o categorie premium de abonamente anuale, care includ, pe lȃngă sesiuni de pitching, și servicii de consultanță și educație pentru investiții ȋn venture capital, și includerea unui profil de angel pe platforma www.bravva.ro.

“Ne propunem să continuăm acest ritm al investițiilor și pȃnă la final de an să sprijinim cȃt mai multe investiții în startup-uri tech inovatoare, scalabile și fondate pe principii de business solide. Vom crea un hub de resurse, ȋn special de IT dar si de business development, vom atrage mentori și investitori cȃt mai diversi și cu dorință de contribuție nu doar financiară, și vom căuta și co-investi ȋn startup-uri cu produse unice, care rezolvă probleme reale. Avem un apetit deosebit pentru produsele cu impact major ȋn crearea unei vieți mai bune pentru oameni.”

Ilinca Păun, fondatoare Bravva Angels

Studiul recent al peisajului antreprenorial din Romania lansat de Bravva Angels ȋn parteneriat cu Impact Hub Bucharest si ING Romania, arată capacitatea femeilor antreprenor de a produce o rată a profitabilității mai mare, folosind resurse și capital mai mici. Ȋn același timp, companiile fondate de femei se extind mai puțin rapid pe plan internațional și se dezvoltă ȋn mod precaut.

Investițiile Bravva Angels din 2023

Ȋn 2023, investitorii din comunitatea Bravva au realizat investiții în următoarele companii tech:

  • OutDID, soluție software de verificare a identității cu grad maxim de protejare a informațiilor personale, dezvoltată ȋn Londra de o echipă cu mare expertiză. Co-fondatoare: romȃnca Ana Maria Pricop. Investitorii Bravva Angels au apreciat potențialul enorm de dezvoltare internațională al companiei. Inovația adusă ȋn domeniu, piața extrem de ofertantă și în continuă creștere a tranzacțiilor online cu verificare a identității, precum și calitatea tinerilor fondatori, sunt, ȋn viziunea Bravva, elementele unui viitor unicorn.
  • Profluo, o companie tech B2B – Saas pentru companii medii de procesare automată a facturilor. Co-fondatori: Bogdan Năforniță și Cosmin Merișescu. Pentru investitorii Bravva, acest tip de startup are un potențial mare de scalare prin internaționalizare dar și prin faptul că e un produs software, nu doar o platformă digitală, avȃnd o echipă fondatoare cu multă experiență ȋn domeniul financiar. Participarea ȋn investiție alături de Early Game Ventures a fost unul dintre factorii decisivi pentru doi investitori din comunitatea Bravva pentru a intra ȋn companie. Aceștia sunt activi ȋn acordarea de sprijin și facilitarea de soluții pentru creșterea companiei.
  • Spark School, liceu internațional hibrid, acreditat de Cambridge University. Co-fondatoare: Ruxandra Mercea, Florina Popîrțac și Raluca Manole. Investitorii Bravva sunt foarte interesați să sprijine companii ce activează ȋn educație, considerată motorul economic al societății, pe termen lung. Spark are un model de scalare atractiv, ce include programe hibrid de educație cu amprentă internațională pentru elevi de liceu, dar și o componentă B2B, prin crearea unor module hibrid cu produse de educație dedicate altor școli. Echipa are o experiență vastă ȋn educație (parte din echipa fondatoare a Transylvania College) dar și un apetit pentru educație modernă, inovativă și ancorată ȋn viitor, foarte apreciată de investitori.
  • Vintello, platformă marketplace de revȃnzare de modă (second hand). Co-fondatoare: Diana Enăchescu. Compania activează ȋn economia circulară, o tendință ȋn creștere ȋn SUA și ȋn Europa ȋn ultimii ani și pune la dispoziția celor care doresc să vȃndă hainele pe care nu le mai poartă o platformă unde pot face acest lucru în siguranță și cu ușurință. Ȋn opinia Bravva, piața de second hand va crește și ȋn România ȋn următorii ani, susținută de o economie de consum afectată de inflație, dar și de un grad mai mare de conștientizare cu privire la sustenabilitate.
  • Zitamine, nutrition tech. Co-fondatoare: Iulia Ghiță și Alexandra Stroe. Compania dezvoltă un business de vȃnzare de vitamine și suplimente pe bază de abonament personalizat pentru fiecare client cu ajutorul unui algoritm specializat. Investitorii Bravva au apreciat modelul de business de tip abonament, fundamental pentru scalare, precum și piața mare și în creștere a suplimentelor (ȋn special post-pandemie), alături de tendința globală de preocupare pentru sănătate și longevitate, precum și oportunitățile de parteneriate cu experți ȋn medicină pentru a aduce produse de cea mai bună calitate. Echipa fondatoare este la al doilea startup, după un exit recent.
  • Vent d’Est, producție de film. Co-fondatoare: Ruxandra Șerban. Casa de producție este specializată ȋn filme cu subiecte din spațiul est-european și s-a născut din pasiune pentru cinematografie și din identificarea unei lipse de producții romȃnești, ȋn pofida unor exemple recente de succese de casă. Compania pornește de la premiza că producția de film beneficiază de costuri mai mici în România, la care se adaugă oportunitatea pe care o aduc companiile de streaming prin cumpărarea de filme locale ca strategie de conținut. Investitorii au apreciat perspectivele de creștere și echipa experimentată care ȋl are alături ca advisor pe regizorul de film Radu Mihăileanu.

Bravva Angels este o comunitate de membri cu experiență care doresc să devină business angels și să susțină cu prioritate startup-uri fondate de femei sau de echipe mixte, prin investiții financiare, mentoring și educație. Investitorii din comunitatea Bravva investesc tichete între 5.000 și 50.000 de euro. În echipa de membri fondatori ai comunității se găsesc nume cu reputație în business și impact în societate, printre care Raluca Fișer, Sonia Năstase, Carmen Sebe, Nevenca Doca, Nina Brătfălean, Simona Lăpușan, Carmen Ivan, Andreea Pipernea și Ana Maria Andronic.

Array

Articole pe aceeași temă: