Finanțe Stiri

Investitorii straini sustin noul Cod Fiscal1 min

21/07/2015 1 min read

author:

Investitorii straini sustin noul Cod Fiscal1 min

Reading Time: 1 minut

Consiliul Investitorilor Straini sustine adoptarea noului Cod Fiscal in varianta aprobata de Parlament. “Multe din prevederile noului Cod Fiscal reprezinta un important pas inainte in zona de modernizare si clarificare a cadrului fiscal romanesc”, arata Consiliul Investitorilor Straini (FIC) intr-un comunicat de presa.

Potrivit FIC, proiectul noului Cod Fiscal este rezultatul unui efort sustinut al mediului de afaceri din Romania derulat pe parcursul ultimilor doi ani impreuna cu autoritatile. “Consideram ca textul adoptat de Parlament in urma cu o luna reprezinta o imbunatatire substantiala a legislatiei fiscale din Romania, care aduce mai multa claritate si predictibilitate politicii fiscale pe termen mediu si lung”, se arata in comunicat.

Companiile membre FIC aprecieaza initiativa de reducere a poverii fiscale din Romania, fapt ce poate ajuta la cresterea competitivitatii tarii noastre in regiune. In acelasi timp, considera ca viabilitatea noilor masuri fiscale este la fel de importanta deoarece pentru investitori, ceea ce conteaza pana la urma este stabilitatea, predictibilitatea si transparenta sistemului fiscal pe termen lung.

In acest context, Consiliul Investitorilor Straini considera necesara pastrarea disciplinei bugetare pentru a nu exista derapaje macroeconomice care sa necesite ajustari fiscale ulterioare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE