Companii Stiri Tech

IT Genetics lansează Planograma, soluție de automatizare și digitalizare a activității depozitelor

17 iun. 2021 2 min

IT Genetics lansează Planograma, soluție de automatizare și digitalizare a activității depozitelor

Reading Time: 2 minute

Furnizorul de tehnologie specializat în soluții IT profesionale IT Genetics a lansat lansează Planograma, platformă digitală de tip WMS (Warehouse Management System) care centralizează, eficientizează și automatizează activitățile de logistică, depozitare, curierat, distribuție și producție.

Soluția software bazată pe algoritmi de inteligență artificială ce permit optimizarea spațiilor în timp real este dedicată companiilor de e-commerce, dar și celor care activează în industrii precum retail, FMCG, pharma și sănătate, construcții, HoReCa, logistică, transporturi etc.

Soluția a fost dezvoltată de către o echipă formată integral din profesioniști români. Planograma este o soluție găzduită în cloud, ceea ce înseamnă că poate fi accesată oricând, de pe orice dispozitiv ce beneficiază de o conexiune la Internet.

Gândită sub formă de API (application programming interface), aceasta se poate integra în sisteme complexe ce includ aplicații ale unor terțe părți, precum soluții Open-API, ERP, dar și dispozitive cu cititoare RFID pentru scanarea codurilor de bare sau identificarea radio.

Clienții Planograma au la dispoziție abonamente flexibile, ușor de personalizat, cu cicluri de facturare lunare sau anuale.

„Când am plecat la drum în dezvoltarea Planograma, ne-am dorit să avem o soluție care să nu fie greoaie și pe care să și-o permită orice business. Credem că am reușit, pentru că Planograma este o soluție simplă, ușor de implementat și accesibilă, care poate face mult mai ușoară viața oricărui business care operează un depozit. Pentru că orice busines din retail, logistică are nevoie de o planogramă, adică o schiță de organizare, aranjare, noi am transpus-o într-o soluție digitală care să te ajute să organizezi și să automatizezi un depozit.”

Liviu Sima, fondator IT Genetics

Reduceri de costuri de până la 50%

Integrarea Planograma în fluxul de lucru al unei companii se poate reflecta în creșteri la nivelul profitabilității prin reducerea cu până la 50% a costurilor operaționale, precum și prin creșterea cu până la 70% a eficienței colectării comenzilor și cu până la 100% a preciziei stocurilor, potrivit analizelor dezvoltatorului Planograma, IT Genetics.

Posibilitatea raportării în timp real a indicatorilor de performanță asigură transparență internă și o mai bună gestionare a afacerii, care se poate adapta cu agilitate la modificări sau la perioadele cu încărcare mare. În plus, datorită faptului că este găzduită în cloud, Planograma permite clienților care o utilizează să scaleze atributele aplicației în funcție de nevoile lor și de sezonalitatea afacerii, menținând întotdeauna costurile direct proporționale cu funcționalitățile utilizate și cu gradul de încărcare al afacerii.

Planograma asigură companiilor o serie de beneficii precum: acuratețe în trasabilitatea produselor (până la serie, lot, date de expirare la nivel de stoc etc.), optimizarea fluxurilor și stocurilor, managementul eficient al sarcinilor operatorilor din depozite, eficientizarea spațiilor și echipamentelor, automatizarea sarcinilor și creșterea productivității, eliminarea erorilor umane și reducerea timpului de manipulare, colectare și aprovizionare.

Până la sfârșitul anului, IT Genetics își propune să implementeze Planograma în 20 de companii din România.

Fondată în 2007, IT Genetics furnizează și integrează soluții IT profesionale în România, Ungaria și Bulgaria. Compania a închis anul 2020 cu o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, cu 10% mai mare decât în 2019.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: