Lifestyle Stiri

Itinerama aduce la Brăila 7 filme de travel în premieră națională

9 aug. 2020 4 min

Itinerama aduce la Brăila 7 filme de travel în premieră națională

Reading Time: 4 minute

Singurul festival din Europa de Sud-Est dedicat filmelor de călătorie, Itinerama Travel Film Festival derulează cea de-a VI-a ediție la București și Brăila, în lunile august și septembrie, în spații special amenajate în aer liber.

Peste 20 de filme vor rula în premieră națională la Itinerama Travel Film Festival 2020, dintre acestea șapte vor fi proiectate la Brăila în fiecare zi de vineri – între 14 august și 25 septembrie – pe terasa Sunrise Marina – WineBistro, în colaborare cu partenerii de la Cinefeel – Cinematograf de Artă Brăila.

Proiecțiile sunt organizate în aer liber, iar măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii atât pentru echipă, cât și pentru public și invitați și vor fi afișate în locație. Programul complet, pe zile și ore, este disponibil aici.

„Am deschis proiectul Cinefeel în 2018 fiindcă noi credem în continuare în valorile care ne ghidează: educație, respect, datorie, bunătate, libertate, toleranță și frumusețe. Itinerama Travel Film Festival, festival dedicat filmelor a căror acțiune este centrată în jurul unor repere precum călătorie, explorare, cunoaștere de sine și depășirea limitelor se înscrie în direcția de dezvoltare a Cinefeel și ne face o mare bucurie să îi găzduim pentru prima în Brăila”, spune Dan Ciurea, inițiatorul proiectului Cinefeel Brăila – Cinematograf de Artă.

Programul Itinerama Travel Film Festival 2020 la Brăila

Itinerama Florianopolis Dream
Florianopolis Dream

La Brăila, Itinerama aduce filme din cele patru secțiuni principale ale festivalului – Focus, exploratorii, Tastes și CineKido. Evenimentul debutează vineri, 14 august, cu o călătorie în Brazilia, pe orașul-insulă Florianopolis, prin proiecția „Florianopolis Dream„, în cadrul secțiunii Focus). Filmul a fost distins cu trei premii Karlovy Vary International Film Festival în 2018 – cea mai bună actriță, premium FIPRESCI și premiul special al juriului pentru regie – și este prezentat în premieră națională în cadrul festivalului.

Itinerama Maiden
Maiden

Vineri, 21 august, brăilenii se vor îmbarca într-o călătorie în jurul lumii, la bordul ambarcațiunii cu pânze. „Maiden” (secțiunea Exploratorii) spune povestea unei tinere de 24 de ani, bucătar pe vase de croazieră, care a devenit șefa primului echipaj în exclusivitate feminin ce a participat la ediția din 1989 a cursei Whitbread Round the World Race pentru a dovedi că femeile sunt egale cu bărbații în acest sport.

Itinerama Window to the sea
Window to the Sea

La cea de-a treia proiecție, vineri, 28 august, publicul va călători către insula grecescă Nisyros, cu ajutorul „Window to the Sea” (secțiunea Focus), o poveste despre dragoste, pierdere și confruntarea neînfricată a vieții. Pelicula, prezentată la două din cele mai importante festivaluri europene – San Sebastian International Film Festival și Thessaloniki International Film Festival – îi are în rolurile principale pe multipremiata actriță spaniolă Emma Suárez și pe unul dintre cei mai cunoscuți actori eleni, Akilas Karazisis.

Itinerama Sanctuary Javier Bardem
Sanctuary – Javier Bardem

Pe 5 septembrie spectatorii vor ajunge la Polul Sud. În documentarul „Sanctuary” (secțiunea Exploratorii), câștigătorul Oscar, actorul Javier Bardem, explorează viața subacvatică a zonei arctice.  Carlos Bardem și Javier Bardem călătoresc pe continent cu o echipă de oameni de știință pentru a afla despre uimirea diversității sale ecosistemice și rolul oceanelor în reducerea dioxidului de carbon.

Itinerama Storm
Storm Boy

În ultimul weekend dinainte de începerea școlii, pe 11 septembrie, Itinerama proiectează un film dedicat copiilor, adolescenților și adulților deopotrivă, „Storm Boy” (secțiunea CineKido). Pelicula ne poartă în Parcul Național Coorong din sudul Australiei, unde un băiețel  salvează trei pelicani orfani, hrănindu-i până la vârsta adultă. Tânărul actor Finn Little a câștigat premiul pentru cel mai bun actor tânăr în rol principal la Zlín International Film Festival for Children and Youth în 2019, iar multpremiatul actor britanic Geoffrey Rush face un rol secundar de excepție.

Itinerama Nothing Fancy Diana Kenedy
Nothing Fancy

Pe 18 septembrie brăilenii vor călători în Mexic prin intermediul peliculei „Nothing Fancy: Diana Kennedy” (secțiunea Tastes). Documentarul este o incursiune în intimitatea Dianei Kennedy, o britanică în vârstă de 92 de ani, considerată o legendă a bucătăriei mexicane și promotoarea acesteia la nivel mondial. Filmul a câștigat anul acesta votul publicului la Palm Springs International Film Festival, dar și titlul de cel mai bun documentar la Santa Fe Independent Film Festival și SXSW Film Festival.

Itinerama Teribble Jungle
Terrible Jungle

La gala de închidere a ediției Itinerama Travel Film Festival la Brăila, pe 25 septembrie, va fi proiectată pelicula „Terrible Jungle” (secțiunea Focus), cel mai nou film al lui Catherine Deneuve, lansat la sfârșitul lunii iulie 2020.

One Comment
  1. Rodica
    Și ora la care vor fi difuzate filmele care e?

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: