Lifestyle

Idei de vacanță: în Maldive s-a reluat turismul fără restricții sau teste obligatorii

19 iul. 2020 2 min

Idei de vacanță: în Maldive s-a reluat turismul fără restricții sau teste obligatorii

Reading Time: 2 minute

Visați la o vacanță de vis pe malul mării într-o destinație exotică, dar nu știți dacă reușiți să vă faceți testele COVID-19 la timp? Vă e teamă să nu ajungeți în Grecia în carantină și nu pe plajă?

Din 15 iulie, insulele Maldive s-au redeschis pentru turiștii din toată lumea și, surprinzător, fără prea multe restricții pentru cei care vor să se bucure de plajele superbe ale insulelor din Oceanul Indian.

Potrivit CNN, turiștii care sosesc pe aeroportul internațional Velana, din capitala Male, nu trebuie să intre în carantină și nici nu trebuie să aibă dovada unui rezultat negativ la un test de COVID-19.

Singura restricție, dacă se poate numi așa, este faptul că turiștii nu pot părăsi insula pe care se află resortul unde sunt cazați. Oricum, în Maldive, fiecare insulă este ocupată în general de un singur resort și astfel se asigură oricum un fel de carantină.

La sosirea în Maldive, turiștii completează o declarație privind starea de sănătate și li se emite o viză turistică de 30 de zile. Cei care prezintă simptome specifice COVID-19 vor trebui să facă un test PCR pe cheltuiala lor și să stea în izolare într-un loc special amenajat.

Vezi aici lista țărilor europene care au introdus restricții pentru români

Unele resorturi le cer tuturor oaspeților să facă un test PCR înainte de a fi transferați cu avioane private la destinație. Turiștii vor aștepta rezultatul testului în vila unde sunt cazați. Dacă rezultatul este negativ, se pot bucura de vacanță. Dacă testul este pozitiv, oaspeții vor fi „carantinați” în vila lor și vor fi îngrijiți de asistente calificate. În aceeași săptămână, li se va mai face un test PCR.

Ce este deschis pentru turiști

Maldivele au 26 de atoluri cu peste 1.000 de insule împrăștiate pe 90.000 de kilometri pătrați, majoritatea insulelor cu potențial turistic fiind ocupate fiecare de câtre un singur resort.

Dintre cele 156 de resorturi aflate pe lista Oficiului Național de Turism din Maldive, 43 s-au deschis începând cu data de 15 iulie. Câteva au fost chiar deschise și în perioada restricțiile internaționale, pentru oaspeții aflați deja acolo sau pentru cei care au sosit cu avioane sau iahturi private.

Alte câteva zeci urmează să se redeschidă în august și peste 50 estimează că vor primi din nou turiști în septembrie și octombrie.

Singura problemă pentru turiști ar putea fi la întoarcerea în țările de baștină, unde s-ar putea trezi că trebuie să stea în carantină din cauza condițiilor impuse de propriul guvern.

Ce companii aeriene zboară în Maldive

Majoritatea legăturilor aeriene se realizează prin Orientul Mijlociu. Astfel, Emirates Airlines zboară către Maldive prin Dubai, cu legături din Londra, Chicago, Toronto sau Sydney.

Qatar Airways oferă legături prin Doha către Maldive, iar în Doha se poate ajunge din hub-uri precum Londra, Paris, Frankfurt, Sydney, New York și Los Angeles.

Etihad a reluat zborurile către Maldive din Abu Dhabi, la fel ca Turkish Airlines. Nu uitați că, deși testarea nu este obligatori în Maldive, unele companii aeriene cer pasagerilor dovezi că nu sunt infectați cu noul coronavirus, deci trebuie să verificați din timp acest lucru.

Foto: © Flowersofsunny | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: