Lifestyle Stiri

Itsy Bitsy, alaturi de parinti si copii

30 mai 2016 3 min

Itsy Bitsy, alaturi de parinti si copii

Reading Time: 3 minute

Itsy Bitsy FM pregateste pentru 1 iunie cel mai mare eveniment de o zi intreaga, dedicat copiilor si paritilor.

Evenimentul face parte din campania derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie (Andreea Marin, Virgil Iantu si Tili Niculae), parlamentari, specialisti, psihologi si asociatii de parinti, cu sustinerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, ce are ca scop schimbarea relatiei dintre copiii si parintii din Romania, determinandu-i pe cei din urma sa petreaca mai mult timp de calitate alaturi de cei mici. Grupul de initiativa a demarat campania in urma semnalelor de alarma ridicate de numeroase studii, care arata ca 6 din 10 copii simt nevoia sa petreaca mai mult timp cu parintii, desi doar 24% din parinti cred ca timpul petrecut cu cei mici este prea putin. Pe masura ce copilul creste, timpul petrecut cu parintii in timpul saptamanii si in weekend scade. Conform expertilor, timp de calitate nu inseamna timp petrecut in aceeasi camera, ci ca parintii sa fie prezenti 100% in relatie, oferindu-le copiilor intreaga atentie.

Pentru a oferi solutii la aceste probleme, grupul de initiativa a lansat un apel catre parintii din Romania – “Petreceti minimum o ora de calitate pe zi cu copiii vostri” – si o ampla campanie de informare pe parcursul anului, care include si demersurile pentru ca 1 iunie sa devina zi nationala, libera, astfel incat parintii si copiii sa aiba ocazia sa petreaca mai mult timp de calitate impreuna. Peste 14.000 de romani care au sustinut initiativa s-au alaturat acesteia pe pagina de Facebook “1 iunie zi libera”.

Proiectul de lege care sustine ziua de 1 iunie la zi libera in Romania se afla in Parlament.  

“Campania initiata de Itsy Bitsy care urmareste sa imbunatateasca relatia dintre copii si parinti prin oferirea timpului de calitate a insemnat un efort mare din partea tuturor partenerilor implicati direct. Estimarea actuala de investitie in aceasta campanie se ridica la peste 100.000 euro din care evenimentul pregatit pentru 1 Iunie are in spate o investitie de peste 10.000 de euro. Acest efort a fost posibil prin implicarea directa a companiilor din GMP Group: GMP Advertising, GMP PR, Webstyler, Point Public Affairs. Pentru promovarea mesajelor campaniei un rol important l-a avut si Euromedia. Campania continua pana in momentul in care va fi votata legea care acorda 1 Iunie zi libera tuturor romanilor”, a declarat Nadia Tataru, Director General, Itsy Bitsy.

La evenimentul din 1 iunie ce va avea loc in Parcul Al. Ioan Cuza din Bucuresti sunt asteptati peste 10.000 de parinti si copi. Acolo se vor desfasura peste  50 de ateliere distractive parinte – copil, cele mai iubite jocuri ale copilariei, multe concursuri si premii, expozitii, muzica si dans.

Printre cei care vor sustine recitaluri se numara Oana Sirbu care lanseaza in premiera noul sau album cu muzica pentru copii compusa de Virgil Popescu – “Sunt sic”, si Gabriel Cotabita care va canta prima oara pe scena alaturi de grupul Miniton noua varianta a melodiei “Cand zambesti” .

Vor urca pe scena si actritele si mamicile Tili Niculae si Jojo, ziarista Roxana Iliescu impreuna cu fetitele ei, muzicianul Cornel Ilie de la Vunk, tanar tatic si el, precum si acrita Crina Zvoboda cu un moment interactiv de ventrilocie.

9 dintre cele mai iubite mame blogger au pregatit „Ateliere cu lipici pentru mamici si pitici” dimineata de la 10:00, in Foisorul de lemn. Ele vor discuta cu mamele despre cum sa creasca un copil fericit si sanatos fara a se sacrifica.

Evenimentul este sustinut de Primaria Sectorului 3 Bucuresti si de partenerii: Ams Rent a car, Aqua Carpatica, Bioland Junior, Cavit junior, Danonino, Koh-I-Noor, Telekom.

Campania este realizata de GMP Group cu participarea agentiilor GMP Advertising, GMP PR, WEBSTYLER si Point Public Affairs. In spiritul initiativei, angajatii din GMP Group vor avea liber cu ocazia zilei de 1 iunie pentru a petrece timp de calitate alaturi de copiii sau de parintii lor, dupa caz.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: