Finanțe Stiri

J.C Flowers a preluat Piraeus Bank

22 dec. 2017 < 1 min

J.C Flowers a preluat Piraeus Bank

Reading Time: < 1 minut

Fondul american de investiții JC Flowers a cumpărat subsidiara din România a Piraeus Bank, a anunțat banca.

Între cele două părţi s-au purtat discuţii şi anul trecut. Tranzacţia dintre J.C Flowers şi grupul Piraeus aşteaptă acordul BNR şi al fondului de stabilitate financiară din Grecia.

“Vânzarea operațiunilor din România reprezintă un pas major către implementarea planurilor de restructurare ale grupului, așa cum au fost agreate cu Directoratul de Competiție al Comisiei Europene, precum și implementarea planului strategic al grupului Agenda 2020. Sunt în mod special bucuros că Piraeus Bank România va fi deținută și administrată de una dintre cele mai apreciate firme internaționale de capital privat cu o experiență importantă în serviciile financiare în numeroase jurisdicții”, a declarat Christos Megalou, directorul executiv al grupului Piraeus.

“Piraeus Bank România are o solvabilitate, lichiditate și un profil al activelor solide în economia cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Piraeus Bank România pentru a încheia achiziția și a crea o bancă independentă și puternică în sectorul bancar dinamic din România”, a declarat J. Christopher Flowers, directorul executiv al fondului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: