Companii Finanțe Stiri

JYSK, afaceri de 582 milioane lei în România

25 nov. 2019 2 min

JYSK, afaceri de 582 milioane lei în România

Reading Time: 2 minute

În anul financiar 2019, JYSK România a înregistrat o cifră de afaceri de 582 milioane lei, în creștere cu 20,5% și un profit brut înainte de taxe de 75,6 milioane lei, în creștere cu 12,8% față de anul financiar precedent. Aceste rezultate fac ca anul în curs să fie cel mai bun pentru compania scandinavă de la intrarea acesteia pe piața românească.

Tot în acest an compania și-a unit cele două entități de business, JYSK Nordic și DÄNISCHES BETTENLAGER, ambele făcând parte din Lars Larsen Group, dar funcționând ca afaceri separate. Acum vor avea același management, aceleași sisteme de lucru și aceeași identitate.

Numărul total de bonuri al companiei a crescut cu 12,6% față de 2018, ceea ce înseamnă peste 4 milioane de bonuri, JYSK inaugurând în România 15 noi magazine în Huși, Titu, Orăștie, Onești, Vălenii de Munte, Slobozia sau Mioveni.

“În ceea ce privește produsele, cele mai mari vânzări au fost generate de mobilierul de interior, urmate de saltele, plăpumi și perne și articole pentru grădină. Din categoria de mobilier de interior, cele mai mari vânzări s-au înregistrat la dulapuri, iar cea mai mare creștere la biblioteci și etajere”, a declarat Alexandru Bratu, Country Manager, JYSK România și Bulgaria.

La nivel internațional, grupul a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 6,3% față de anul financiar 2018, ajungând la 3,794 miliarde euro și un profit brut înainte de taxe de 436 milioane euro.

“Anul acesta am făcut investiții semnificative în zona IT și digitalizare pentru a ne asigura că JYSK se numără printre cei mai buni atunci când vine vorba de cumpărăturile online. Apoi, am inaugurat centrul de distribuție din Bozhurishte, Bulgaria, am inaugurat un număr record de magazine în toată lumea și am intrat pe piața din Irlanda”, a spus Jan Bøgh, CEO, JYSK. 

La nivel de grup, JYSK aniversează 40 de ani de la înființare și, cu această ocazie, s-a extins pe o piață nouă, Irlanda devenind cea de-a 52-a țară de pe harta JYSK. În România, retailerul scandinav a inaugurat primul magazin în urmă cu 12 ani, în prezent având 80 de magazine pe teritoriul țării noastre, unde activează peste 860 de angajați.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: