Marketing Stiri

K-free: o noua marcă proprie Kaufland

13 dec. 2018 2 min

K-free: o noua marcă proprie Kaufland

Reading Time: 2 minute

Kaufland a lansat o nouă marcă proprie de alimente fără lactoză și fără gluten: ”K-free”, destinată celor care au intoleranță la aceste substanțe.

Produs K FREE fara gluten 4Noua marcă proprie cuprinde mai multe tipuri de produse pentru o alimentație zilnică fără lactoză sau gluten. O parte dintre acestea, mai exact, pastele, sunt produse în România și distribuite la nivel de grup. Pastele K-free sunt fabricate în singura facilitate din România certificată pentru produse gluten free. Interesul tot mai crescut pentru astfel de produse a generat demersurile ca din anul 2019 să debuteze în România schema de audit și certificare pentru producătorii gluten free.

Boala celiacă sau intoleranţa la gluten este o afecţiune autoimună declanşată de ingestia de gluten (proteina din grâu, secară şi orz) la persoanele cu predispoziţie genetică. La nivel european, afectează circa 1% din populaţie şi poate debuta la orice vârstă. În lipsa respectării regimului fără gluten, această boală poate avea consecinţe de sănătate importante, cum ar fi osteoporoza, infertilitatea, avorturile repetate, anemia prin deficit de fier şi anumite forme de cancer. În România, aproximativ 5% dintre persoanele cu risc sunt diagnosticate.

Gama K-free fără gluten cuprinde 10 articole fără gluten în categoria amestecuri pentru copt paine, checuri sau brioșe, paste făinoase & musli. Gama fără gluten are o etichetă cu design portocaliu.

Produs K FREE fara lactoza 1Pastele făinoase conțin în proporție de 98% făină de mălai și 2% făină de năut. Porumbul ajunge direct de pe câmp în moara fabricii și de acolo în locul de producție pentru pastele făinoase fără gluten. Acest lucru înseamnă transporturi pe distanțe scurte și o prelucrare rapidă fără a utiliza multe ambalaje. În plus, Kaufland a renunțat complet la emulgatori, astfel încât pastele sunt mai aspre după fierbere și sosurile aderă mai bine.

Musli este disponibil cu gust de ciocolată și cu fructe, ambele variante în calitate bio. În plus, ciocolata este certificată prin intermediul Fairtrade Cocoa Program.

K-free fără lactoză cuprinde 3 articole fără lactoză – smântână UHT pentru frișcă, lapte UHT cu 1,5% sau 3,8% grăsime și poate fi recunoscută prin eticheta mov.

Cele 13 produse diferite marcă proprie ”K-free” sunt deja disponibile în toate magazinele Kaufland din România. Produsele au fost dezvoltate împreună cu experți și furnizori atent selectați, calitatea acestora fiind verificată în laboratoare independente. Portofoliul de produse ”K-free” se va lărgi, Kaufland România având în vedere, pentru viitor, o extindere a mărcii și la alte categorii de produse de tipul ”nu conține”. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: