BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Kaufland si Selgros se alătură inițiativei civice „Cumpărături la ușa ta”

1 apr. 2020 3 min

Kaufland si Selgros se alătură inițiativei civice „Cumpărături la ușa ta”

Reading Time: 3 minute

Kaufland România și Selgros România sunt primele lanțuri de magazine care se alătură la nivel național inițiativei civice „Cumpărături la ușa ta”, prin care sunt livrate gratuit alimente la domiciliu persoanelor vulnerabile din toată țara.

Ambele companii au introdus în sistemul de livrare pachete deja pregătite cu alimente de strictă necesitate. Voluntarii vor putea cumpăra aceste pachete din orice magazin Kaufland și Selgros din România, cu o programare prealabilă făcută de coordonatorii „Cumpărături la ușa ta”.

Prin introducerea acestor pachete predefinite în magazinele Kaufland și Selgros, voluntarii „Cumpărături la ușa ta” vor scurta considerabil timpul petrecut pentru aprovizionare, nu vor mai petrece timp ,,la raft” în magazin pentru a alege produsele și vor putea ajunge mai repede la beneficiari.

Livrările sunt gratuite. Pentru a beneficia de program, persoanele vulnerabile trebuie să apeleze numărul unic 0727.03.03.03, zilnic între orele 8:00-21:00, unde vor fi preluați de voluntari. Inițiativa organizației non-profit Geeks For Democracy funcționează momentan în București și Ilfov.

Organizatorii invită ONG-urile si voluntarii locali să se alăture programului, accesând sistemul deja testat în Capitală, pentru a extinde programul la nivel național.

,,Cei peste 300 de voluntari respectă cu strictețe recomandările de prevenție a infectării cu Covid19 și sunt echipați corespunzător – mască, mănuși, dezinfectant – iar contactul cu persoanele vulnerabile este minim. De aceea, solicitarea noastră către magazine este să implementeze acest pachet standard – e o modalitate suplimentară de a crește siguranța întregului proces”, explică Marian Rădună, vicepreședinte al asociației Geeks for Democracy și inițiatorul proiectului.

,,Ne-am alăturat inițiativei pentru a-i accelera dezvoltarea, fiindcă e important ca programele de sprijin să fie extinse cât mai rapid posibil. Mai mult decât sprijin financiar, este nevoie din partea companiilor și de adaptarea procesului de business, pentru a ajuta colaborările. Mulțumim voluntarilor din proiect, care se implică din proprie inițiativă și pe timpul lor, motivați de un sentiment extraordinar de empatie și solidaritate – care trebuie susținut. Nu ne oprim aici, și în următoarele zile vom lansa noi demersuri de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile”, a afirmat Valer Hancaș, Director Corporate Affairs și Comunicare la Kaufland România și Republica Moldova.

“Ne bucurăm să putem ajuta și sperăm ca prin acțiuni de acest fel să putem depăși rapid și cu bine încercarea prin care trecem cu toții. Pandemia ne schimbă viața de zi cu zi, dar nu ne schimbă valorile și misiunea. Este datoria și responsabilitatea noastră să ne implicăm în viața comunităților noastre și să sprijinim, mai mult ca oricând, astfel de proiecte de voluntariat. Solidaritatea este cel mai bun răspuns pentru a depăși impactul diferitelor restricții, prin acțiuni concrete de susținere, între și în cadrul generațiilor, față de cei mai vulnerabili și pentru a susține, în același timp, obiectivul general de sănătate publică” a spus Robert Hellwagner, CEO Selgros Cash&Carry România.

Cum poți accesa livrările Cumpărături la ușa ta

Cumpărături la ușa ta este disponibil în prezent în București și Ilfov, însă există o coordonare continuă cu inițiative similare din alte orașe – voluntarii preiau solicitările și le redirecționează, după caz.

Doritorii sună la numărul unic 0727.03.03.03, zilnic între orele 8:00 și 21:00, iar apelul lor este preluat de voluntarii care cumpără și apoi le livrează produsele. Livrarea este gratuită – persoanele vulnerabile achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă.

Cum se va dezvolta programul

Pasul următor este ca inițiativele locale similare, din restul țării, să implementeze sistemul deja testat în București. Astfel, Call-center-ul dezvoltat de Geeks for Democracy va prelua și redirecționa cereri către fiecare oraș în care există voluntari și proiecte afiliate Cumpărături la ușa ta.

Coordonatorii din București vor asigura legătura cu partenerii astfel ca voluntarii să poată prelua pachetele deja pregătite din cel mai apropiat magazin. Procedura este esențială pentru creșterea eficienței – timp scăzut de livrare, evitarea aglomerației – ceea ce duce la livrarea pachetelor către cât mai multe persoane vulnerabile, micșorând, totodată, riscul de răspândire a pandemiei.

Credit foto: ID 154437202 © Mwiens | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: