Antreprenori by eMAG Stiri Tech

Kinderpedia, WeaveAir și eCollect, premiate la Demo Day, în cadrul acceleratorului InnovX-BCR

15 oct. 2021 3 min

Kinderpedia, WeaveAir și eCollect, premiate la Demo Day, în cadrul acceleratorului InnovX-BCR

Reading Time: 3 minute

InnovX-BCR, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, a selectat cei 10 alumni ai grupei Startups și a desemnat câștigătorii grupei în cadrul evenimentului Demo Day, care a pus față în față antreprenorii și potențiali investitori și parteneri.

Startup-urile au participat într-un bootcamp de 12 săptămâni în care au avut acces la programe educaționale paralele dedicate diferiților membri ai startup-urilor în funcție de responsabilități: 1. CEO – Program de educație financiară și de business în vederea atragerii de finanțări de tip grant și equity; 2. CIO – Program educațional de inovare și 3. CTO – Program educațional dedicat tehnologiilor emergente.

15 startup-uri au participat în Bootcamp în grupa Startups, iar dintre acestea, 10 businessuri au trecut de Selection Day. Acesteau au participat la etapele finale Elevator Pitch, în fața echipei de management BCR, și la Demo Day, pitch în fața unor potențiali investitori. Pentru prima oară, dintre startup-urile finaliste au făcut parte patru companii cu fondatori din afara României, mai exact din Elveția, Singapore, Bulgaria și Canada.

În urma pitch-ului live, juriul a selectat trei câștigători și trei premii speciale:

 • Locul I – Kinderpedia (România), o platformă SAAS (software ca serviciu) și o aplicație mobilă pentru ca părinții să interacționeze cu grădinițele și școlile primare, cu scopul de a asigura cea mai bună îngrijire pentru copiii lor.
 • Locul al 2-lea – WeaveAir (Canada), o soluție hardware și software end-to-end pentru sistemele de distribuție a aerului care previne răspândirea contaminării și infectării aerului din clădiri.
 • Locul al 3-lea – eCollect (Elveția), un fintech care asigură gestionarea complet digitalizată a creanțelor pentru companii, ce utilizează tehnologii AI și machine learning.

Toate cele trei startup-uri vor participa și vor fi prezentate în fața investitorilor și potențialilor parteneri la conferința Wolves Summit, ce va avea loc în Polonia pe 19-21 octombrie, unde InnovX-BCR este partener.

Juriul a acordat și trei premii speciale:

 • Kindeperdia a primit Microsoft Special Award – o sesiune de brainstorming cu echipa comercială a Microsoft.
 • Invoice Cash a primit UiPath Special Award – o zi de mentorat în UiPath Immersion Lab și o întâlnire cu specialiștii UiPath Marketplace.
 • eCollect a primit Mindspace Special Award – o lună de campanie de marketing și promovare pe paginile social media ale Mindspace.

„La aproape trei ani de la începerea InnovX-BCR au trecut prin programele de accelerare 100 de startup-uri din tehnologie. Am învățat și am adaptat curricula educațională de la o grupă la alta, crescând constant numărul mentorilor și al investitorilor cu care antreprenorii pot intra în contact. Cea mai importantă etapă pentru startup-uri este cea de postaccelerare, unde continuăm să-i susținem pentru a scala proiectele pe care le-au propus în cadrul Demo Day”

Ana-Maria Crețu, coordonatoarea departamentului de Social Banking BCR.

În urma programului de accelerare au devenit alumni și următoarele startup-uri:

 • Carter (România) – un asistent virtual creat de Xilar Technologies din Timișoara, care oferă soluții de automatizare și sisteme inteligente pentru locuințe și birouri,  reducând în același timp emisiile de CO2 și poluarea.
 • General Systems (Singapore) – o companie de robotică activă în sectorul construcțiilor, ce oferă soluții automate pentru zidărie și logistica materialelor de construcții
 • Kids Finance (România) – o soluție completă de educație financiară pentru copii și părinți, axată pe dezvoltarea de obiceiuri financiare sănătoase, într-un mod interactiv.
 • Iris Solutions (Bulgaria) – o soluție de Open Banking autorizată de EU pentru bănci și servicii financiare, care integrează conturile de la mai multe bănci, analizează date și procesează plăți.
 • 2Value (România) – o platformă de promovare a IMM-urilor în mass media, creată de compania de PR Tudor Communication
 • Invoice Cash Group (România) – o platformă de factoring online și o aplicație mobilă, care folosește machine learning, big data și automatizări pentru a achiziții de facturi, semnături digitale, credit scoring sau finanțări.
 • HiO (România) – o soluție ce acoperă nevoile de sisteme digitale, consultanță logistică și sisteme de delivery pentru companiile specializate în livrări.

Startup-urile au fost selectate de un juriu format din: Paris Nikolopoulos (General Manager Coca-Cola Romania), Alin Stanciu (Partner Catalyst Romania II), Bartosz Lipnicki (Partner AlphaBeat), Andrei Dudoiu (Managing Partner & President BoD SeedBlink), Liviu Munteanu (Partner Founders Bridge), Alina Irma Orban (Commercial Lead Partner Microsoft Romania), Magdalena Jablonska (President of the Board MIT CEE Enterprise Forum), Oana Bâra (Head of Financing Programs at BCR), Bianca Spiridon (Head of Risk & Finance Project Management), Sorin Vișan (Executive Director – IT Solutions at BCR), Robert Velcu (Advisory Pre-Sales Engineer at UIPath) și Valentin Filip (Partner Fortech Investments),. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: