Companii Stiri

Lăptăria cu Caimac se listează vineri la Bursa din București

20 mai 2021 < 1 min

Lăptăria cu Caimac se listează vineri la Bursa din București

Reading Time: < 1 minut

Vineri va intra la tranzacționare pe piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare (SMT) al BVB, acțiunile producătorului de lactate Agroserv Mariuța sub simbolul bursier MILK. Compania este recunoscută pentru brandul Lăptăria cu Caimac.

Agroserv Mariuța a fost înființată în anul 1994 și până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultura mare (grâu, orz, răpită, porumb, lucerna și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și ferma de vaci de lapte (cu peste 2.500 animale). În 2018, compania a pus în funcțiune o fabrică de lactate, ce a presupus o investiție de peste 5 milioane de euro, și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac, sub care produce și comercializează lapte integral ambalat la sticlă, brânzeturi măturate, smântână, iaurt, sana etc.

În aprilie 2021, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut un număr de 431.020 acțiuni la un preț de 45 lei/acțiune. Valoarea capitalizării anticipate rezultată în urma derulării plasamentului privat aferent majorării de capital este de 77.895.900 lei, valoare rezultată din înmulțirea numărului total de acțiuni al companiei și prețul din plasamentul privat. BT Capital Partners este Consultantul Autorizat care a intermediat realizarea plasamentului privat și listarea acțiunilor Agroserv Măriuță la bursă.

Agroserv Măriuță a făcut primul pas pe piață de capital în noiembrie 2020, când a derulat un plasament privat prin care a vândut obligațiuni denominate în euro, în valoare de 3 milioane euro, tranzacționate din decembrie 2020, pe SMT, sub simbolul MILK25E.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: