fbpx
Lifestyle Stiri Tech

Lectii de soferie pe Google Street View1 min

10/04/2015 < 1 min read

Lectii de soferie pe Google Street View1 min

Reading Time: < 1 minut

Pregatiti examenul pentru scoala de soferi cu cartea de teste si va lipseste experienta de pe strazile reale? Sau poate vreti sa va testati cunostintele de legislatie? Automobil Clubul Roman (ACR) a creat primele teste auto din lume care folosesc Google Street View.
Platforma www.streetviewtest.ro pastreaza atat formatul si numarul de intrebari dintr-un test auto traditional, cat si timpul disponibil pentru rezolvare. Chestionarele auto formulate pe de instructorii ACR schimba paradigma testelor clasice auto, dar nu isi propun sa le inlocuiasca, ci sa le completeze. Scopul noului tip de teste este sa prezinte intrebari formulate pe situatii reale, din viata de zi cu zi, cu care viitorii soferi se pot identifica mai bine, pentru ca au loc pestrazile pe care chiar vor conduce.
ACR a pregatit si o petitie pentru a include acest tip de teste in modalitatea oficiala de pregatire pentru examenul auto www.petitieonline.com/vremtesteautosipestreetview
Ideea a pornit de la faptul ca ilustratiile din testele clasice nu surprind realitatea cotidiana. In schimb, camerele Google Street View capteaza imagini din trafic si ajuta elevii sa se obişnuiasca cu situaţiile reale de pe strada.
Platforma nu se opreste insa aici. “Oricine descopera o neregula in trafic surprinsa pe Google Street View, o poate raporta direct pe site, iar instructorii ACR o vor transforma in intrebare si o vor include in teste”, a declarat Alin Drosu, Director Adjunct la ACR. Astfel, toata harta Google poate deveni un instrument de educatie rutiera simplu de folosit si nu doar in Romania, ci in orice tara pe strazile careia au trecut masinile Street View.
Automobil Clubul Roman a infiintat prima scoala de soferi din Romania, in primavara anului 1910, la vremea respectiva purtand numele de “Scoala Oficiala de Conducatori de Automobile”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *