Stiri

Lecții realizate cu ajutorul dronelor pentru copiii de la școală

29/04/2021 2 min read

Lecții realizate cu ajutorul dronelor pentru copiii de la școală

Reading Time: 2 minute

Copiii vor avea posibilitatea de a urmări opt lecţii speciale realizate cu ajutorul dronelor. Inițativa aparține Departamentului de Dezvoltare Durabilă (DDD) din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG).
Prin aceste lecții cei mici vor avea cces la experimente, jocuri, interviuri cu experţi sau localnici, sesiuni de întrebări şi răspunsuri. Lecţiile fac parte din proiectul „Educaţia pentru dezvoltare durabilă la înălţime”.

Potrivit iniţiatorilor, reprezentanţii Aspire Teachers, cadrele didactice implicate şi Asociaţia Cartierul Creativ Carolina, în colaborare cu DDD din cadrul SGG, proiectul „Educaţie la înălţime” se extinde la nivel naţional şi devine accesibil oricărei şcoli din ţară.

Lecţiile au inclus experimente, jocuri, interviuri, reconstituiri istorice, scurte reportaje explicative, iar tehnologia actuală a permis dialoguri între profesorul de pe teren şi elevii aflaţi la clase ori acasă, în sistemul de învăţământ online.

Școlile se pot înscrie în platforma Aspire Teachers

Lecţiile vor fi realizate în perioada mai-iunie 2021, iar şcolile se pot înscrie pe platforma Aspire Teachers şi pot viziona transmisia în direct a acestor lecţii. Prima dintre acestea va fi transmisă din localitatea Sf. Gheorghe, de la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Lecția va aduce în atenţia copiilor obiectivul de dezvoltare durabilă „viaţa acvatică”. După ediţia live, fiecare lecţie va fi disponibilă online şi orice profesor va avea acces la planul acesteia şi la materialele video.

„Lecţiile la înălţime” au fost testate într-un proiect pilot, premiat într-un concurs de inovaţie prin educaţie. Elevi şi profesori din trei şcoli rurale din Munţii Orăştiei au intrat în direct cu profesori de istorie de la Monumentul Adamclisi, din judeţul Constanţa, de geografie – Ulmet, Buzău, şi de biologie, prin intermediul căruia au văzut defrişările din Munţii Făgăraş, într-o transmisiune în direct, de la o înălţime de 1.700 de metri.

Învăţământul online trebuie dezvoltat, pentru că acesta a deschis noi orizonturi atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, au menționat oficiali din ministerul Educației.

Au trecut mai bine de 365 de zile de când ne susținem și încurajăm reciproc. A fost un an dificil, dar e important să privim cu optimism către viitor. Am reușit să facem asta și o vom face poate și mai bine în continuare. Tocmai din acest motiv am lansat, în parteneriat cu McDonald’s România, Buletinul de Vești Bune. Acest articol face parte din inițiativă și îl primești și în inbox prin Biz Good News.

Photo 80961473 © Igor Akimov | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă