CSR Stiri

„Let`s Do It, Romania” dezvolta voluntariatul digital

26 aug. 2015 < 1 min

„Let`s Do It, Romania” dezvolta voluntariatul digital

Reading Time: < 1 minut

Romanii care doresc sa contribuie la curatarea Romaniei de deseuri au acum la dispozitie aplicatia si platforma „Let`s Do It!”. Cu ajutorul aplicatiei de mobil, oricine poate deveni volutar pentru curatarea Romaniei si sa marcheze deseurile intalnite pe Harta Deseurilor, pentru a fi apoi raportate catre autoritati si curatate in 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar va primi mesaje cu statusul sesizarii, pana cand zona este curatata.

In afara aplicatiei de mobil disponibile gratuit pe Google Play Store si, in curand, si pe App Store, proiectul include si platforma online. Fiecare sesizare include coordonatele GPS ale zonei raportate si detalii despre deseurile identificate. Toate informatiile vor fi trimise automat autoritatii publice locale responsabile pentru curatarea zonei sesizate.

„Facem astazi un pas important pentru «Let`s Do It, Romania!», odata cu lansarea acestui proiect in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si QUALITANCE. Obiectivul nostru este sa trimitem anual 250 de sesizari pe judet si ne propunem ca minimum jumatate sa fie solutionate. […] Pe site-ul «Let`s Do It, Romania!» veti gasi, in curand, Harta Primariilor Responsabile – locul in care ne dorim sa apara fiecare autoritate publica locala din tara.”, declara Andrei Cosuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!”.

Proiectul a fost demarat cu ajutorul fondurilor obtinute in campania de crowdfunding lansata de echipa „Let`s Do It, Romania!” in luna mai, care a atras, totodata, si sustinerea companiilor private, precum Kaufland, Castro, Green Group s.a. Partenerul „Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE, care a realizat aplicatia si platfforma, donand totodata cate un dolar pentru fiecare dolar strans in campania de crowdfunding.

Descarca gratuit aplicatia aici!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: