Marketing Stiri

Lia Bugnar și Marius Manole, noii curatori ai Institutului Qreator

17 oct. 2019 2 min

Lia Bugnar și Marius Manole, noii curatori ai Institutului Qreator

Reading Time: 2 minute

Regizoarea Lia Bugnar și actorul Marius Manole completează echipa Institutului Qreator alături de curatorii Mirela  Bucovicean (modă și lifestyle), Adrian Despot (muzică), Răzvan Exarhu (societate și gastonomie), Marius Chivu (literatură), Tudor Giurgiu (cinema), Andi Moisescu și echipa Apropo TV (cultură urbană și publicitate). Anunțul a fost lansat în cadrul unui eveniment organizat de către Qreator by IQOS, unde au fost prezentate de asemenea și planurile Institutului pentru anul 2020.

Aflat în cel de-al doilea an de activitate, Institutul Qreator își propune proiecte creative pentru comunitate în vederea stabilirii de legături între artiști și lideri de opinie și toți cei interesați de muzică, film, modă, artă contemporană, gastronomie, educație, literatură sau cultură urbană.

Cei doi noi curatori preiau ștafeta de la Dragoș Bucurenci, director de comunicare al Philip Morris România. În plus, Lia Bugnar și Marius Manolei vor susține un spectacol după o piesă de teatru creată special pentru Institutul Qreator, care va avea 4 reprezentanții exclusive pentru spațiul Qreator by IQOS, pe tot parcursul anului 2020.

“Cum poți să primești propunerea de a face parte din echipa curatorilor Institutului Qreator în vremurile noastre în care se închid teatre? Ca artist independent, m-am obișnuit să chem spectatorii în locuri dintre cele mai extravagante și ei au venit întotdeauna pentru că, așa cum am mai spus, teatrul nu e o clădire, teatrul e întâmplarea unică de-o seară. Cred că a venit momentul să-i chem și într-un loc superb, care dă dependență de cum îi calci pragul. Și sper că aceia care sunt deja „de-ai casei” la Institutul Qreator să se bucure de amprenta pe care o vom pune și eu cu Marius asupra locului. E onorant și panicant totodată, sper să putem face lucruri pe măsura frumuseții casei Qreator”, a spus Lia Bugnar. 

“Teatrul independent și democratizarea teatrului sunt două concepte pe care le susțin, iar colaborarea cu Institutul Qreator merge în această direcție. Abia aștept să joc într-un nou spectacol al Liei Bugnar și, mai ales, să experimentăm un teatru mai puțin convențional cu un public care va avea mari așteptări de la noi. Pentru că Institutul Qreator asta a făcut în acest an, a adunat atât oameni creativi care au propus proiecte, dar și un public care este avid de creativitate”, a declarat Marius Manole.

Institutul Qreator a adunat un portofoliu relevant de proiecte din care fac parte: “Seratele cu scrisori”, găzduite de Marius Chivu și Genevieve Fieraru; evenimente dedicate gusturilor și ritualurilor care ne adună în jurul mesei, moderate de Răzvan Exarhu; seria de dialoguri “Exposed”, organizate și moderate de Adrian Despot prin care publicul larg are ocazia de a întâlni oamenii din spatele meseriei de artist și întâlnirile “Unexpected”, puse în scenă de echipa Apropo TV.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: