Finanțe Stiri

Libra Internet Bank, profit în creștere cu 83%

3 apr. 2018 < 1 min

Libra Internet Bank, profit în creștere cu 83%

Reading Time: < 1 minut

Libra Internet Bank raportează, pentru 2017, un profit net record, de 59,4 milioane de lei, în creștere cu 83% față de anul precedent. 

“Rezultatele de anul acesta se datorează creșterii liniilor de business tradiționale: Profesii Liberale, IMM, Agricultura, Dezvoltări Imobiliare, unde experiența și inovarea au reprezentat elemente cheie ale succesului. De asemenea, creșterea a fost susținută de sectorul digital banking, unde avem specialiști dedicați de a dezvolta produse și servicii inovatoare, aliniate cu trendurile la nivel mondial”, a declarat Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.   

 În 2017, activele totale ale Libra Internet Bank au atins valoarea de 4,6 miliarde lei, în creștere cu 36% față de 2016. În aceeași perioadă, fondurile atrase de la clienți au ajuns la 4 miliarde de lei (creștere de 35%), în timp ce portofoliul de credite a ajuns la 2,6 miliarde de lei (creștere de 28%). Rata creditelor neperformante continuă să rămână extrem de redusă, respectiv 2,7%, comparativ cu 6,4% la nivelul sectorului bancar, arată banca, într-un comunicat de presă. 

Activitatea și performanțele Libra Internet Bank au fost recompensate, în 2017, și cu două premii importante. În cadrul Galei Mastercard Bank of the Year, Libra Internet Bank a fost desemnată “Cea mai inovatoare instituție financiară a anului”, iar Depozitul la 1 an și 1 luna a câștigat premiul de “Cel mai bun produs de economisire al anului”, arată reprezentanții băncii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: