Companii Stiri

Lidl promite cel mai modern si ecologic sediu logistic

13 ian. 2016 < 1 min

Lidl promite cel mai modern si ecologic sediu logistic

Reading Time: < 1 minut

Lidl continua investitiile in Romania prin construirea celui mai modern si ecologic centru logistic, cel de-al patrulea din portofoliul companiei. Depozitul reprezinta o investitie de peste 20 de milioane de euro si va fi construit in colaborare cu firma romaneasca de constructii Bog’Art dupa cele mai noi standarde de sustenabilitate.

Noul sediu regional din Lugoj va avea o suprafata construita totala de peste 45.000 m2 si o suprafata a terenului de 140.000 m2. Un factor important in alegerea locatiei l-a constituit proximitatea fata de autostrazile A1 si A6, logistica fiind unul dintre elementele cheie in strategia de dezvoltare a retelei de magazine.

In cadrul procesului de executie vor fi implementate solutii si tehnologii moderne ce depasesc standardele actuale de eficienta energetica. Toate acestea au ca scop obtinerea unei cladiri sustenabile prin reducerea consumului de energie, a emisiilor, amprentei de CO2 si, implicit, a impactului asupra mediului inconjurator.

Odata finalizat, acest centru va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de munca  si va atrage noi oportunitati pentru dezvoltarea comerciala a serviciilor adiacente oferite in zona.

Lidl activeaza in peste 26 de tari europene si are peste 100 de centre logistice ce asigura aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Are mai mult de 170.000 de angajati, dintre care 4.200 in Romania. Astfel, Lidl se numara printre primii 10 comercianti de produse alimentare la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: