Business Companii Stiri Tech

Livrările de laptopuri, în scădere cu 4.6%

25 mai 2020 < 1 min

Livrările de laptopuri, în scădere cu 4.6%

Reading Time: < 1 minut

Piața globală de PC-uri nu a ieșit încă din furtuna provocată de pandemie. Dacă primele luni din 2020 au însemnat (și) o blocare a producției din China, din cauza crizei de coronavirus declanșată în Wuhan, extinderea pandemiei în Europa și apoi cele două Americi a continuat să influențe în negativ întreaga industrie, cu un plus de incertitudine legat de semestrul al doilea din 2o2o. Totuși, modul de lucrul remote pentru milioane de angajați, precum și mutarea în online a cursurilor școlare și universitare, toate acestea au mai echilibrat balanța, printr-o creștere a nevoilor de echipamente IT.

Din toată această ecuație, analiștii din zona IT estimează că pentru întregul an 2020, livrările de laptopuri vor înregistra o scădere de 4,6%. Ca atare, piața globală de laptopuri ar putea atinge în acest an un volum de peste 153 de milioane unități.

În ceea ce privește o redresare a industriei IT, pe acest segment de produse, analiștii de la Market Intelligence & Consulting Institute (Taiwan), citați de telecompaper.com, arată că abia în 2021 s-ar înregistra o creștere a pieței de aproape 5%.

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: