Lifestyle Stiri

Locuind impreuna, in Bucuresti

5 dec. 2014 2 min

Locuind impreuna, in Bucuresti

Reading Time: 2 minute

ADN Birou de Arhitectura a lansat albumul “Locuind impreuna, 6 blocuri de ADN BA”, o prezentare detaliata a celor mai renumite cladiri bucurestene semnate de companie.

Albumul contine peste 200 de pagini ce prezinta proiectele biroului de ahitectura, insotite de interviuri care cerceteaza in profunzime sase locuri din Bucuresti cu ajutorul unei serii intregi de imagini, desene, date, diagrame si analize, texte critice si discutii cu autorii.

Partenerii ADN BA

Arhitectii ADN Birou de Arhitectura, Adrian Untaru, Andrei Serbescu, Bogdan Bradateanu, impreuna cu autorul Stefan Ghenciulescu analizeaza cele sase imobile de apartamente realizate pana in prezent. Special gandite pentru specificul urban din Bucuresti, acestea sunt: cladirile de pe strazile Maicanesti si Petru Rares, cele mai recente proiecte finalizate de pe strazile Dogarilor si Mora, precum si doua proiecte inedite, cladirea in constructie din strada Aaron Florian si cel a carui executie urmeaza sa inceapa in strada Occidentului.

O sectiune consistenta din album este reprezentata de o serie de interviuri cu locuitorii acestor blocuri. Acestia povestesc, prin prisma propriei experiente, ce se intampla cu proiectele dupa ce acestea sunt livrate, cum sunt ele percepute, traite si transformate. Totodata, ei vorbesc si despre ce isi doresc de la arhitectura locuintei in Romania.

ADN Birou de Arhitectura a fost infiintat in anul 2003 si are la activ o multitudine de premii si nominalizari la importante competitii nationale si internationale, mare parte din ele obtinute in acest an pentru complexul Urban Spaces de pe strada Dogarilor. Dintre premii se numara: Premiul sectiunii de Arhitectura, categoria Locuinte colective, la Bienala Nationala de Arhitectura 2014, Premiul sectiunii de Arhitectura, categoria Locuinte, la Anuala de Arhitectura Bucuresti 2014, selectarea ca finalist la World of Arhitecture Festival 2014 si recenta dubla nominalizare la European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2015, pentru proiectele din strazile Dogarilor si Mora.

Cartea a fost editata de Zeppelin si Editura Universitara“Ion Mincu”.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: