Finanțe Stiri

VIG – profit de 172 mil euro

7 apr. 2016 2 min

VIG – profit de 172 mil euro

Reading Time: 2 minute

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat anul trecut un nivel al primelor subscrise de 9 miliarde euro. Scaderea cu 1,4% a volumului primelor a fost determinata in principal de mentinerea contextului caracterizat de dobanzi scazute si de politica restrictiva privind politele de asigurari de viata cu plata la scadenta, arata VIG, intr-un comunicat de presa. Politele de asigurari de viata cu plata regulata a primelor au inregistrat o crestere considerabila, de 4,9%.

Profitul (inainte de impozitare) s-a situat la 172,1 milioane euro. Pe fondul subscrierilor solide, rata neta combinata s-a situat la 97,3%, doar usor peste nivelul din anul precedent, de 96,7%.

Rezultatul financiar al grupului, de aproximativ 1,1 miliarde euro, a fost afectat de reducerea venitului din operatiuni financiare pe fondul mediului caracterizat de dobanzi reduse. Investitiile (inclusiv numerarul si echivalentele de numerar) au insumat la finalul anului trecut 31,8 miliarde euro, in crestere cu 2,2%. 

Crestere rapida a primelor in Romania

In Romania, grupul austriac si-a majorat cota de piata cu 3 puncte procentuale, la 23%. Volumul primelor subscrise de companiile grupului a crescut cu 26,2%, la 428,6 milioane euro, pe fondul majorarilor inregistrate atat pe segmentul daune/accidente (+21,4%) cat si pe cel al asigurarilor de viata (+51,2%). Colaborarea cu Erste Group s-a bucurat de un succes considerabil, reflectat si de rezultatele BCR Asigurari de Viata, se arata in comunicat.

Profitul (inainte de impozitare) s-a situat la 5,6 milioane euro. Rata neta combinata s-a redus in continuare si se situeaza cu putin peste pragul de 100%, la 102,4%.

VIG este prezent pe piata din Romania prin Asirom, Omniasig și BCR Asigurari de Viata.

Vienna Insurance Group isi propune sa dubleze profitul (inainte de impozitare), respectiv sa inregistreze un castig maxim de 400 milioane euro, sa-si mentina politica conservatoare de investitii si sa-si imbunatateasca rata neta combinata la nivelul tintit pe termen mediu de 95%.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: