Companii

Luxuria Domenii Residence obține certificarea BREEAM Excellent

26 aug. 2020 5 min

Luxuria Domenii Residence obține certificarea BREEAM Excellent

Reading Time: 5 minute

2020 este anul schimbărilor și al soluțiilor pentru o calitate mai bună a vieții. Implementarea de soluții verzi este o necesitate, iar certificările privind sustenabilitatea și eficiența energetică reprezintă un diferențiator puternic în imobiliare în acest moment. În București, un singur proiect rezidențial este clasificat pentru a primi certificarea BREEAM Excellent, oferind o listă impresionantă de avantaje: Luxuria Domenii Residence, proiect al Impact Developer & Contractor.

Alinierea la standardele internaționale

București este un oraș în continuă dezvoltare, cu direcție spre proiecte de tip Smart City și soluții verzi, care să îmbunătățească viața cetățenilor. Responsabilitatea de a face schimbări notabile aparține atât autorităților, care trebuie să implementeze soluții pentru o infrastructură verde, cât și dezvoltatorilor imobiliari, care trebuie să construiască sustenabil și cu perspectivă de viitor.

În capitală, spațiile verzi ocupă doar 7,5% din suprafața orașului, 39% din suprafețele cu vegetație fiind în Sectorul 1, incluzând Pădurea Băneasa. Conform statisticilor Vital Signs, indicele de spațiu verde este de 9,86 mp/locuitor, de 12 ori mai mic decât în Viena (120 mp/locuitor), ceea ce înseamnă că proiectele sustenabile, care includ suprafețe mari de spații verzi sunt de mare necesitate.

Mediul de locuire și dezvoltare este esențial pentru viața cetățenilor, iar în contextul actual, în care oamenii sunt mai interesați ca niciodată de calitatea vieții, alinierea la standardele internaționale de locuire este un subiect de maxim interes.

Dezvoltatorii imobiliari cu vechime în piață cunosc importanța construirii în acord cu cerințele viitorului și au ales să investească în proiecte sustenabile, prietenoase atât cu mediul, dar și cu rezidenții, prin prisma unui standard de locuire superior și a costurilor de mentenanță reduse.

Clădirile verzi încep să facă parte din peisajul urban, creionând realitatea viitorului. Certificarea BREEAM este cea mai importantă metodă de evaluare a sustenabilității la nivel mondial pentru proiectare, infrastructură și clădiri, care recunoaște și reflectă valoarea activelor cu performanță mai mare în ciclul de viață al mediului construit, de la construcții noi până la utilizare și recondiționare.

Certificarea este un proces realizat de către specialiști în evaluarea performanței durabilității de mediu, sociale și economice a unui activ, folosind standardele elaborate de autoritatea internațională BRE Group.

Proiectele cotate BREEAM asigură medii mai durabile, care îmbunătățesc calitatea vieții, bunăstarea persoanelor, ajută la protejarea resurselor naturale și transformă proprietățile în investiții atractive și profitabile pe termen lung.

Un studiu realizat de Cushman&Wakefield susține că 93% dintre respondenți consideră sustenabilitatea un diferențiator valoros și relevant. Certificarea BREEAM Excellent crește gradul de atractivitate a clădirii și facilitează tranzacționarea ei. La nivel internațional, sustenabilitatea unui ansamblu rezidențial este printre criteriile esențiale pentru alegerea unei locuințe, oferind o mai mare încredere în proiect, o estimare mai bună a valorii lui pe termen lung, deci și o rată investițională mai bună. În următorii ani, cetățenii vor prefera noile standarde de calitate și vor acorda prioritate acestui aspect în deciziile lor.

Proiecte rezidențiale cu certificare BREEAM Excellent

Impact Developer & Contractor, cu aproape 30 de ani de activitate pe piața imobiliară românească, este o companie pe acțiuni, care se aliniază standardelor internaționale de afaceri și standardelor de responsabilitate socială corporativă.

Sustenabilitatea este prioritară în dezvoltarea proiectelor companiei Impact, iar ansamblurile rezidențiale emblematice sunt dovada acestui fapt. Corelarea celor 3 „P” ai sustenabilității, care au un impact puternic asupra afacerii, este o practică obișnuită, deoarece planeta, oamenii și profitul sunt active esențiale pentru Impact.

Potrivit Build Green, liderul pieței locale de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării construcțiilor durabile, în acest moment, în București, un singur proiect rezidențial corespunde criteriilor BREEAM, cu ratingul Excellent: Luxuria Domenii Residence.

Proiectat pentru a se potrivi categoriei energetice A și clădirilor verzi, Luxuria este primul proiect premium al dezvoltatorului Impact și, de asemenea, prima dezvoltare rezidențială la scară mare care a primit această certificare.

Avantajele Certificării BREEAM în Real Estate

Nivelul BREEAM îmbunătățește bunăstarea locuitorilor clădirilor certificate, contribuind în același timp la protecția resurselor naturale. Eficiența clădirilor înseamnă sustenabilitate, soluții ecologice, calitatea construcțiilor, eficiența consumului și, implicit, reducerea costurilor.

Pentru obținerea acestei certificări, Luxuria Domenii Residence a adoptat strategii de sustenabilitate și design integrat (design inteligent, material special pentru un confort energetic crescut, compartimente bune), pentru un consum redus de energie, încă din etapele de concept și proiectare.

Datorită certificării BREEAM Excellent, proprietarii apartamentelor au multiple avantaje:

  • costuri de întreținere reduse cu până la 13%;
  • consum redus de energie, cu 25 – 50% mai mic;
  • cu până la 39% mai puține emisii de CO2;
  • cu până la 39% mai puțină apă consumată;
  • cu până la 70% mai puține deșeuri.

Respectarea studiilor de însorire constituie un alt criteriu important al proiectului. Eficiența pătrunderii luminii naturale în spațiu aduce numeroase avantaje: capacitatea de a învăța mai repede crește cu până la 26% și productivitatea este cu peste 18% îmbunătățită.

În apartamentele din Luxuria Domenii Residence, terasele generoase și suprafețele vitrate mari permit luminii naturale să pătrundă în cea mai mare parte a zilei, astfel încât locuitorii au condiții optime pentru a trăi și a lucra, cu atât mai mult dacă vor opta pentru un apartament cu birou integrat. Calitatea aerului din interior este asigurată prin sisteme de ventilație bine alese și confortul termic se poate regla de fiecare locatar în parte, în funcție de preferință.

Luxuria Domenii Residence

Standardul pentru consumul de apă încurajează utilizarea sustenabilă a apei atât în timpul construcției, cât și în perioada de operare. Certificarea se face prin identificarea posibilităților de reducere a consumului de apă potabilă pe întreaga duratei de viață a clădirii. 

În ceea ce privește materialele folosite, certificarea BREEAM Excellent încurajează reducerea cantității și tipurilor de materiale cu impact mare asupra mediului în toate fazele: concept, proiectare, construcție, operare și mentenanță. Se pune accent pe folosirea materialelor sustenabile, cu o amprentă redusă de carbon. Cu privire la deșeuri, se încurajează reducerea cantității lor și folosirea la capacitate maximă a proprietăților materialelor.

Standardele ce țin de poluare se adresează prevenirii și controlului poluării și scurgerilor de apă necontrolate. Cerințele vizează reducerea impactului negativ al clădirilor în imediata vecinătate și în mediul înconjurător cauzat de poluarea minoră, zgomot, inundații și emisii ce ar putea polua aerul, solul sau apa.

Cerințele privitoare la ecologie încurajează sustenabilitatea pământului, protecția habitatului și crearea lui și sporirea valorii de biodiversitate pentru siteul clădirii și imediata lui împrejurare.

În Luxuria Domenii Residence, 9.650 mp de spații verzi urmează să fie livrate în luna septembrie 2020: un parc de 2.500 mp și 10 grădini tematice vor fi disponibile rezidenților. Un alt aspect foarte important care validează certificarea: nu există trafic în interiorul ansamblului, deoarece există doar parcare subterană. Apropierea de toate tipurile de transport încurajează transportul public și reducerea poluării. 

Pentru toate categoriile menționate mai sus, începând de la energie, transport, apă, materiale folosite, deșeuri, ecologie și până la poluare, în Luxuria Domenii Residence s-au luat în considerare cele mai bune opțiuni astfel încât proiectul să fie, din toate punctele de vedere, primul din București demn de certificarea BREEAM Excellent.  

* cele cinci niveluri de Rating BREEAM sunt: ​​ Pass, Good, Very Good, Excellent, Outstanding.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: