Stiri

Magor Csibi și Radu Predescu lansează„Bătăliile care contează”, o carte despre leadership

31 mai 2023 3 min

Magor Csibi și Radu Predescu lansează„Bătăliile care contează”, o carte despre leadership

Reading Time: 3 minute

Cartea face o paralelă între experiențele din armată ale lui Radu Predescu, director executiv Autonom Lease și fost militar de carieră, și cele civile ale lui Magor Csibi, partener și Head of Leadership & Culture Practice la TREND, și trage concluzii despre leadership valabile în ambele domenii, la nivel individual și organizațional.

Ascultând amintirile de pe câmpul de luptă din Afganistan și Irak și de la trainingurile de la Cercul Polar ale lui Radu Predescu, Magor Csibi a realizat că liderii din business ar avea multe de învățat din leadershipul militar modern. De aici s-a născut Bătăliile care contează, o carte care arată că deciziile pe care le iei și lucrurile în care alegi să-ți investești energia influențează cât de funcțională este echipa ta și ce performanță poate livra pe termen lung, fie că ești comandant militar sau manager de companie.

„Când căutăm modele funcționale de gestionare a echipelor, clădite pe ideile leadershipului modern, adică pe umanitate, empatie, conexiuni reale, vulnerabilitate, impact etc., rareori ne uităm spre cum funcționează echipele în care marja de eroare a deciziilor tinde către 0. Pentru mine, procesul de scriere a acestei cărți a fost cu surprize la fiecare pas, pentru că am văzut situații în care oamenii sunt conduși în momente decisive pe baza acestor principii și au un spațiu larg de autonomie, de creație și de contribuție. Avem multe de învățat din practicile moderne ale armatei, iar cartea e menită să aducă această apropiere de un domeniu cvasinecunoscut pentru civili”

Magor Csibi, Partener și Head of Leadership & Culture Practice la TREND

Vânzările cărții au depășit deja așteptările, iar editura Vellant a decis tipărirea unui al doilea tiraj. Bătăliile care contează are toate șansele să devină un titlu de referință în limba română pentru orice cititor interesat de leadership personal sau organizațional.

„Sunt recunoscător pentru toate gândurile pe care le primesc de la cititori și pentru că ei găsesc valoare în ceea ce, până nu demult, consideram o normalitate a vieții mele. Toate lecțiile învățate în cariera militară se găsesc în tot ceea ce fac eu mai bine astăzi în procesul de evoluție a oamenilor și a echipelor. Rolul de a fi un lider este un privilegiu. Mă bucur că, prin această carte, pot contribui prin experiențele povestite la dezvoltarea unui leadership modern, bazat pe simplitate, autenticitate, vulnerabilitate și umanitate”, spune Radu Predescu

Cei doi autori, Radu Predescu și Magor Csibi, au decis să-și doneze veniturile provenite din vânzarea cărții către Fundația Autonom, respectiv către Fundația World Vision România.

Bataliile care conteaza coperta 13x20 4

Din Bătăliile care contează, cititorii pot descoperi:

  • Cum e să te lupți cu talibanii în munți fără să știi dacă vei supraviețui confruntării.
  • Cât adevăr e în sintagma: „În armată, ordinul se execută, nu se discută”.
  • De ce e bine să-i asculți pe cei implicați înainte să iei decizii, mai ales atunci când ești într-o cultură străină. Și de ce merită să-ți implici subordonații nu doar în execuție, ci și în planificarea activității.
  • De ce e important ca oamenii să știe ce misiune au și care e rostul ei (nu doar atunci când pleacă la război).
  • Ce se întâmplă când nu ai încredere în comandant sau în CEO. Și cum se schimbă jocul când investești în comunicare deschisă și în construirea încrederii.
  • Cum arată stresul extrem și burnout-ul în armată și în business și ce poți face ca să-i ajuți pe ceilalți să treacă peste astfel de perioade dificile.

Volumul a fost lansat luni, 29 mai 2023, la Impact Hub Bucharest Universitate, în prezența unui public numeros.

„La nivel de nație suntem împărțiți în trei segmente clare: cei de la stat, cei de la privat și ONG-iștii. Fiecare vorbește despre ceilalți doi în termeni critici: ăia de la stat nu fac nimic, privații sunt niște hoți obsedați de bani, ONG-iștii mai bine s-ar apuca și ei de muncă. Mi-aș dori să apuc să trăiesc într-o societate în care cele trei segmente esențiale să nu se mai izoleze. Această carte transmite acest mesaj esențial. Autorii arată că și în armată, și în business, și în ONG-uri, actul de leadership e un act profund uman, în care înțelegi emoții și le folosești”

Adrian Florea, co-fondator și consultant senior TREND
Array

Articole pe aceeași temă: