Finanțe Stiri

Lecțiile crizei. Marile economii ale lumii au convenit să crească finanţarea FMI

3 mart. 2021 < 1 min

Lecțiile crizei. Marile economii ale lumii au convenit să crească finanţarea FMI

Reading Time: < 1 minut

G20, grupul celor mai puternice 20 de economii ale lumii, au convenit majorarea rezervelor Fondului Monetar Internaţional printr-o nouă alocare de Drepturi Speciale de Tragere (DST), moneda de rezervă creată de FMI.

Ultima dată când Fondul Monetar Internaţional a aprobat o nouă alocare de Drepturi Speciale de Tragere (DST) în valoare de 250 miliarde de dolari a fost în 2009, în perioada crizei financiare globale, când instituţia financiară a crescut lichiditatea pentru ţările care aveau nevoie de numerar.

“La reuniunea G20, am obţinut acceptul pentru o nouă alocare de DST-uri – 500 de miliarde, în cadrul căreia fiecare ţară membră a FMI va primi propria sa parte”, a spus directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, la Forumul Fiscal African.

O nouă alocare de Drepturi Speciale de Tragere ar spori poziţiile de rezervă ale tuturor statelor membre FMI şi ar reprezenta „o opţiune net superioară la alternativele care sunt acum disponibile pentru statele mai sărace”, declara la sfârșitul lunii februarie Geoffrey Okamoto, prim adjunct al directorului general al FMI.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: