fbpx
Companii Stiri

Mai multe nașteri la maternitatea Polisano2 min

07/08/2017 2 min read

author:

Mai multe nașteri la maternitatea Polisano2 min

Reading Time: 2 minute

În primele 6 luni ale acestui an, 388 de nou-născuți au venit pe lume la maternitatea Polisano din Sibiu, cea mai modernă din zona centrală a țării, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. În fiecare luna s-au născut în medie 65 de bebeluși, anunță Polisano, într-un comunicat de presă.

Cele mai numeroase mămici care s-au adresat Maternității sunt din județul Sibiu, dar cu o creștere impresionantă însă a procentului de mămici din alte județe ale țării printre care Vâlcea, Dolj, Alba și Hunedoara, care se adresează Maternității Polisano pentru monitorizarea sarcinii și asistentă a nașterii.

“Maternitatea noastră este certificată de UNICEF și Ministerul Sănătății că „Spital prieten al copilului”, ceea ce reflectă calitatea serviciilor medicale oferite de echipa medicală, precum și preocuparea întregului personal medical față de dezvoltarea atașamentului mamă-copil încă din primele clipe de viață”, a declarat Dr. Ovidiu Gligor, reprezentantul maternității Polisano.

Dr. Ovidiu Gligor

“Venirea pe lume a unui copil este un eveniment de neuitat în viața oricărei femei, iar în cadrul maternitatatii Polisano vrem să le oferim viitoarelor mămici experiența unei nașteri în siguranță, într-o atmosferă caldă și familială, sub atenta îngrijire a celor mai buni medici neonatologi”, a declarat Dr. Ovidiu Gligor, reprezentantul maternității Polisano.

Maternitatea Polisano asigură nou-născutului îngrijiri la cele mai înalte standarde, acordate de către o echipă de medici specialiști profesioniști cu înaltă calificare, instruiți după cele mai moderne standarde europene de îngrijiri prenatale și perinatale în specialitățile obstetrică-ginecologie, neonatologie, pediatrie, ATI, genetică medicală, psihologie, laborator și imagistică medicală. În cadrul sau se asigură asistentă medicală permanentă prin liniile de gardă în obstetrică-ginecologie, ATI, neonatologie, laborator și un punct de transfuzie, se arată în comunicat. 

Blocul de nașteri dispune de două săli pentru nașterea naturală și nașterea în apa și două săli pentru operații de cezariană, cu circuite închise, dotate cu cele mai moderne echipamente pentru desfășurarea în cele mai sigure condiții a operațiilor.

La nivelul secției de neonatologie funcționează compartimentul ATI neonatal cu tehnologie medicală de ultima generație pentru terapia intensivă neonatală, iar supravegherea nou-născuților se realizează permanent, 24/24. Anul acesta, maternitatea Polisano a aniversat 4 ani de la înființare, timp în care aici au avut loc peste 3000 de nașteri.  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *