fbpx
Marketing Stiri

Mâncare cu notificare, inovație pe piața mezelurilor2 min

23/02/2017 2 min read

Mâncare cu notificare, inovație pe piața mezelurilor2 min

Reading Time: 2 minute

Salamul Semenic de la Caroli are o etichetă nouă, care reprezintă o premieră pe piața din România. Aceasta conține un cadran termosensibil, care indică temperatura optimă de păstrare a produsului: sub 8⁰ C. 

Pentru toate produsele alimentare există o temperatură optimă la care să fie transportate, depozitate și păstrate, inscripționată pe eticheta produsului. Producătorul de mezeluri Caroli a făcut un pas înainte, spre sigurarea respectării acestei temperaturi. Prin eticheta inovatoare, comercianții și consumatorii sunt atenționați când produsul se încălzește prea mult, pentru a-l pune imediat la rece. Cadranul termosensibil este amplasat pe partea frontală a etichetei, într-un mod cât mai vizibil, uşor de remarcat atât în vitrinele magazinelor cât şi acasă. Culoarea care ar trebui să trimită salamul la frigider este galbenul.

Anamaria Băjan, Caroli Foods Group

„Această inovație își propune să îmbunătășească viața consumatorilor noștri, comunicându-le faptul că toate produsele alimentare trebuie păstrate la rece. Astfel, dacă produsul este scos din frigider și ținut mai mult de 20 de minute la o temperatură ce depășește 8⁰ C, culoarea etichetei se modifică din verde in galben. Știm că cel mai prielnic mediu pentru dezvoltarea bacteriilor patogene este „zona periculoasă” – anumite bacterii își pot dubla numărul la fiecare 20 de minute”, declară Anamaria Băjan, Director Executiv de Marketing, PR și Business Development, Caroli Foods Group.

Momentan, eticheta este disponibilă pe cele 3 sortimente ale Salamului Semenic – Extra cu 90% carne, Picant Extra cu 90% și varianta Gastro.

Pentru a se asigura că produsele sale ajung în condiţii bune la consumatori, compania le distribuie doar către partenerii care susțin şi respectă regulile de depozitare şi păstrare ale produselor Caroli Foods.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *