Stiri

Mâncare cu notificare, inovație pe piața mezelurilor

Reading Time: 2 minute

Salamul Semenic de la Caroli are o etichetă nouă, care reprezintă o premieră pe piața din România. Aceasta conține un cadran termosensibil, care indică temperatura optimă de păstrare a produsului: sub 8⁰ C. 

Pentru toate produsele alimentare există o temperatură optimă la care să fie transportate, depozitate și păstrate, inscripționată pe eticheta produsului. Producătorul de mezeluri Caroli a făcut un pas înainte, spre sigurarea respectării acestei temperaturi. Prin eticheta inovatoare, comercianții și consumatorii sunt atenționați când produsul se încălzește prea mult, pentru a-l pune imediat la rece. Cadranul termosensibil este amplasat pe partea frontală a etichetei, într-un mod cât mai vizibil, uşor de remarcat atât în vitrinele magazinelor cât şi acasă. Culoarea care ar trebui să trimită salamul la frigider este galbenul.

Anamaria Băjan, Caroli Foods Group

„Această inovație își propune să îmbunătășească viața consumatorilor noștri, comunicându-le faptul că toate produsele alimentare trebuie păstrate la rece. Astfel, dacă produsul este scos din frigider și ținut mai mult de 20 de minute la o temperatură ce depășește 8⁰ C, culoarea etichetei se modifică din verde in galben. Știm că cel mai prielnic mediu pentru dezvoltarea bacteriilor patogene este „zona periculoasă” – anumite bacterii își pot dubla numărul la fiecare 20 de minute”, declară Anamaria Băjan, Director Executiv de Marketing, PR și Business Development, Caroli Foods Group.

Momentan, eticheta este disponibilă pe cele 3 sortimente ale Salamului Semenic – Extra cu 90% carne, Picant Extra cu 90% și varianta Gastro.

Pentru a se asigura că produsele sale ajung în condiţii bune la consumatori, compania le distribuie doar către partenerii care susțin şi respectă regulile de depozitare şi păstrare ale produselor Caroli Foods.

 

Doriana Matei

Recent Posts

A doua ediție a Festivalului Suflet de România ne aduce aproape de tot ce ne face bine, pe Domeniul Regal de la Săvârșin

Sâmbătă și duminică, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, are loc a doua ediție a festivalului Suflet de România, evenimentul…

9 ore ago

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024

Virgil a condus operațiunile fondului de pensii din anul 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor…

o zi ago

Statistică Eurostat: România are prețuri mai mici pentru energie

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici…

o zi ago

Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare…

o zi ago

AQUILA a finalizat preluarea Parmafood. A doua achiziție din acest an

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România…

o zi ago

Internet pentru zonele rurale prin PNRR. Proiect de 94 de milioane de euro

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat vineri, 26 aprilie, Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 –…

o zi ago