Stiri Tech

Mașini de spălat vase, certificate anti-COVID19

1 aug. 2020 < 1 min

Mașini de spălat vase, certificate anti-COVID19

Reading Time: < 1 minut

Microbiologii de la Universitatea Rhine-Waal de Științe Aplicate din Germania au concluzionat, în urma unei serii de teste, că mașinile de spălat vase Miele din generațiile G 5000 și G 7000 oferă rezultate excepționale în ceea ce privește eliminarea bacteriilor și chiar pot inactiva anumite virusuri, printre care și noul SARS-CoV-2.

Miele dishwashers 1

Cele două certificări se referă atât la modelele ce includ programe de igienizare, dar și la cele ce utilizează PowerDisk,  o inovație Miele. Mai mult, în cazul primelor produse, atestarea este valabilă chiar și în situația în care nu este utilizat detergent, testele demonstrând o reducere cu un factor de până la 10.000 a bacteriilor de tip Enterococcus faecium (poate cauza meningită sau endocardită neonatală) și Micrococcus luteus.

Igienizare la temperaturi înalte

În ceea ce privește generația G 7000, ce utilizează tehnologia AutoDos pentru a doza automat cantitatea de detergent necesară procesului de spălare, gradul extrem de înalt de igienizare este obținut chiar și cu programele ECO 50 °C și QuickPowerWash 65 °C. În cazul SARS-CoV-2, aceiași cercetători au concluzionat că, prin combinația de programe
cu temperaturi de minimum 60 de grade Celsius și suficient detergent, virusul poate fi inactivat. De altfel, mașinile de spălat vase Miele ating această temperatură în cazul majorității programelor implementate, precum Hygiene 70 °C, Intensive 75 °C, QuickPowerWash 65 °C sau PowerWash 60 °C.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: