Companii CSR Stiri

McDonald’s extinde gama de ambalaje sustenabile și va reduce consumul de plastic cu 120 tone anual

8 iun. 2021 2 min

McDonald’s extinde gama de ambalaje sustenabile și va reduce consumul de plastic cu 120 tone anual

Reading Time: 2 minute

Din iunie, în toate restaurantele McDonald’s din România salatele vor fi servite în noi ambalaje de carton, alături de tacâmuri de lemn.

McDonald's ambalaje sustenabile

Inițiativa este parte a programului Better M prin care compania desfășoară o serie de acțiuni locale cu obiectivul de a înlocui ambalajele de plastic cu variante mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Astfel, McDonald’s România se aliniază și contribuie la angajamentul global ca, până în 2025, produsele destinate clienților din toate restaurantele sale să fie împachetate în materiale care provin 100% din surse regenerabile, reciclate sau certificate.

“Ne aliniem la promisiunea globală McDonald’s de a înlocui toate ambalajele de plastic până în 2025 și contribuim la îndeplinirea obiectivelor prin dezvoltarea și implementarea constantă de noi soluții și în România. În paralel, avem grijă să păstrăm standardele produselor și experiența pe care o oferim clienților. Treptat, prin toate aceste acțiuni, facem pași importanți și estimăm că vom reduce cantitatea de plastic utilizată în restaurantele noastre în 2021 cu 120 de tone. Vom testa în continuare diferite materiale care să corespundă preferințelor clienților, dar și obiectivului nostru de a construi un viitor sustenabil împreună cu ei, ca parte a procesului de îmbunătățire a soluțiilor de ambalare.”

Paul Drăgan, director general Premier Restaurants România

Platformă pentru sustenabilitate

Platforma Better M include toate acțiunile desfășurate de McDonald’s cu obiectivul de a îmbunătăți constant materialele în care sunt împachetate produselor destinate clienților cu scopul de a reduce cantitatea de plastic utilizată în restaurante și de a atinge obiectivul global, până în 2025.

În România, acești pași au început să fie implementați treptat, încă de anul trecut:

  • Ianuarie 2020 – înlocuirea ambalajului înghețatei McFlurry cu unul de carton, fără capac de plastic;
  • Octombrie 2020 – a fost lansată inițiativa “Pai la cerere” prin care paiele au fost oferite clienților doar la cerere;
  • Februarie 2021 – au fost înlocuite paiele de plastic cu cele de hârtie, biodegradabile și compostabile, acestea fiind oferite în continuare la cerere;
  • Mai-Iunie 2021 – sunt introduse ambalajele de salate din carton, precum și tacâmurile din lemn.

Anul acesta, va fi înlocuit și ambalajul înghețatei McSundae cu o nouă variantă, iar eforturile pentru a contribui la un viitor mai sustenabil vor continua și în următorii ani.

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. Compania are 88 de restaurante în 27 de orașe, dintre care 43 restaurante cu McDrive și 44 de cafenele McCafé.

Până în prezent, Premier Restaurants România a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.000 de angajați.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: