BizRemote by certSIGN Companii CSR Stiri

Meda și Vincon Vrancea donează 500.000 de lei pentru echiparea spitalelor

6 apr. 2020 2 min

Meda și Vincon Vrancea donează 500.000 de lei pentru echiparea spitalelor

Reading Time: 2 minute

Companiile Meda și Vincon (Beciul Domnesc) donează 500.000 de lei pentru a ajuta spitalele în lupta împotriva COVID-19.

Luchi Georgescu, proprietara celor două companii, a făcut un apel către toți antreprenorii români, la implicare socială și responsabilitate. Luchi Georgescu consideră că, în aceste vremuri dificile, cel mai important pentru antreprenori este să se susțină reciproc și să găsească mijloace pentru a proteja cea mai importantă resursă a unui business, și anume, oamenii.  

„Trecem printr-o perioadă prin care nu am mai trecut, nu avem experiență, nu știm ce va fi de la o zi la alta. Nu mai vorbim acum doar despre afaceri, este o luptă cu viața și este cea mai importantă. Mesajul meu, în primul rând pentru antreprenori, este să-și susțină oamenii, să nu distrugă colectivele. Afacerile se fac cu oameni și viața este pentru oameni, deci avem o responsabilitate în plus față de salvarea vieții personale. Vincon Vrancea, Meda Prod, o parte dintre firmele grupului meu, doneaza 500.000 lei și sperăm să facem și mai mult pe viitor”, a adăugat Luchi Georgescu.

Banii vor contribui la achiziționarea de echipamente medicale și de protecție pentru unitățile spitalicești aflate în „prima linie”.

Cu o istorie de peste 21 ani de la infiintare, Meda Prod este una dintre principalele companii producătoare de mezeluri din România. Compania are peste 650 angajați, deservește câteva mii de magazine din retailul tradițional și modern și are puncte de lucru deschise în București, Craiova, Arad, Turda și Bacău.

Vincon România este unul din marii producători de vin, băuturi spirtoase şi oţet din România. Fondat în anul 1949, Vincon România a fost privatizat în 1999 şi de atunci Luchi Georgescu este acţionarul majoritar şi Preşedintele companiei. Compania deţine 1500 de hectare de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi, 11 ferme viticole, 10 crame, 3 platforme industriale pentru condiţionarea şi îmbutelierea vinului, a băuturilor spirtoase şi a oţetului, dar şi trei depozite.

În crama Beciul Domnesc, monument istoric, renovată și modernizată de curând, este adăpostită  cea mai mare vinotecă profesională din România, cu peste 100.000 de sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949. Societatea are peste 600 de angajați, produsele sale fiind pe rafturile magazinelor din toate județele țării.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: