Stiri

Metrorex avertizează că începe evacuarea spațiilor comerciale

2 apr. 2021 < 1 min

Metrorex avertizează că începe evacuarea spațiilor comerciale

Reading Time: < 1 minut

Metrorex începe evacuarea spațiilor comerciale din galeriile de metrou. Pentru aceasta au emis un comunicat de presă prin care anunță că la miezul nopții expiră termenul pe care l-au acordat pentru eliberarea spațiilor comerciale din incinta metroului.

Compania Metrorex avertizeaza, pe aceasta cale, ca termenul acordat pentru eliberarea spatiilor comerciale, care functioneaza ilegal pe domeniul public al statului, expira la miezul noptii.
Contractul de asociere in participatiune dintre Metrorex si firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public facandu-se fara drept, in prezent.
De asemenea, pentru spatiile comerciale nu au fost identificate autorizatii de construire emise.
Pericolul pe care acestea il reprezinta pentru siguranta calatorilor si a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru ca:
● spatiile reprezinta obstacole in calea de evacuare in caz de urgenta;
● ingreuneaza accesul la hidrantii interiori;
● nicio constructie dupa 2010 nu are aviz ISU.
Pentru corecta informare a publicului, reiteram faptul ca statiile de metrou reprezinta proprietate publica a statului, data in concesiune companiei Metrorex.
Ocuparea fara drept a domeniului public al statului este o incalcare flagranta a legii. Lipsa autorizatiei de construire si nerespectarea normativelor de siguranta reprezinta o adevarata urgenta de siguranta si ordine publica.

Ultimul anunț de acest gen a dus la o grevă spontană la metrou, în care au fost angrenați mai mulți angajați ai metroului dar și lucrători în aceste spații comerciale. Greva de acum o sptămână a blocat traficul în București și a adus pierderi considerabile companiei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: