Stiri Tech

Un startup românesc de blockchain în vizorul investitorilor americani

14 mai 2020 < 1 min

Un startup românesc de blockchain în vizorul investitorilor americani

Reading Time: < 1 minut

Modex, startup românesc specializat în tehnologia blockchain, se numără printre cele trei companii alese de accelaratorul american de business C5 Accelerate (C5A), program care se desfășoară de două ori pe an.

Modex a dezvoltat soluția Blockchain Database (BCDB), care utilizează tehnologia blockchain și se implementează printr-o simplă conectare la baza de date tradițională, fară să aducă modificări acesteia, oferind descentralizare, transparenţă, securitate ridicată, imutabilitate şi integritate.

„Pentru mine, ca parte din echipa Modex, echipa care a lucrat timp de 2 ani la un proiect aproape perfect – Modex Blockchain Database (BCDB) – această validare din partea unui mare fond de investiții din Statele Unite reprezintă una dintre cele mai importante realizări de la fondarea companiei noastre, în urmă cu 3 ani”, a declarat Mihai Ivașcu, CEO și cofondator Modex.

C5 Accelerate (C5A) este operat de C5 Capital, fond de investiții care lucrează exclusiv în ecosisteme sigure de date, inclusiv securitate cibernetică, inteligență artificială și infrastructură cloud. Programul se desfășoară de două ori pe an, primăvara și toamna, și pregătește afacerile pentru dezvoltarea pe piața americană.

Aflat la a 7-a cohortă, C5A are loc între 4 mai și 31 iulie, și oferă peste 100 de ore de cursuri cu instruire, consultații, mese rotunde, workshop-uri și altele pentru scalarea afacerii și obținerea unui impact cuantificabil.

De această dată, acceleratorul propune, sub titlul „Reziliența Urbană: Securizarea viitorului digital”, soluții pentru orașele care se confruntă cu riscuri care le vor pune la încercare dezvoltarea. Securitatea cibernetică este deja o amenințare la adresa serviciilor din orașe, protecția datelor fiind o arie de risc major pe măsură ce adoptarea tehnologiilor digitale duce la o creștere nemaintâlnită a datelor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: