Stiri Tech

Microsoft lansează o aplicație pentru transcrierea discuțiilor din ședințe

mart. 3, 2021 2 min

Microsoft lansează o aplicație pentru transcrierea discuțiilor din ședințe

Reading Time: 2 minute

Microsoft lansează o aplicație care poate transcrie discuțiile din ședințe. Pentru că nimic nu este mai stresant decât să notezi minuta ședințelor din companie, acum Microsoft are o aplicație pentru așa ceva. A fost dezvoltată de un incubator numit Microsoft Garage și se adresează unui proces de echipă, unde mai multe persoane înregistrează ședința, iar apoi le traduce în text.

Nu sunt singurii care fac acest lucru. Mai sunt și alte aplicații pe piață, cum ar fi aplicația de înregistrare a lui Google pentru telefoanele Pixel sau serviciul otter.ai. Dar aici este vorba de o aplicație care poate înțelege 80 de limbi.

Cum funcționează aplicația

Pentru a înregistra o ședință, participanții trebuie să pornească un meeting, apoi toată lumea să între în acest meeting folosind un cod QR sau un link. Apoi, pentru acuratețe, fiecare dintre participant va înregistra ședința și va participa la realizarea minutei.

Aplicația funcționează cu ajutorul AI și a recunoașterii vocale. Este capabilă să transcrie cu acuratețe ridicată fiecare relatare a fiecărei persoane participantă la discuție.

Aplicația detectează care telefon este mai aproape de vorbitor și îl va folosi pe acesta, dar va detecta automat și limba în care se exprimă vorbitorul. Asta va ajuta și la traducerea discursului în timp real pentru ceilalți participanți la discuție.

Microsoft spune că această aplicație este dezvoltată și pentru persoanele cu deficiențe de auz, pentru că le scrie textele dintr-o ședință.

Pentru a funcționa, aplicația se conectează la cloud și trimite acolo înregistrările pentru a fi procesate de inteligența artificială. Există anumite atenționări cu privire la datele sensibile pe care le înregistrează aplicația, dar Microsoft spune că aceste date sunt destul de sigure și protejate prin setări de confidențialitate pentru angajații lor.

Surprinzător sau nu, aplicația este disponibilă momentan doar pentru telefoanele pe iOS.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: