Management Stiri

Mihai Pohonțu, noul CEO Amber

31 mart. 2017 < 1 min

Mihai Pohonțu, noul CEO Amber

Reading Time: < 1 minut

Mihai Pohonțu este noul Chief Executive Officer Amber, a anunțat azi cel mai mare studio românesc independent de jocuri video

În trecut, Mihai Pohonțu a ocupat poziția de vicepreședinte pentru platforme emergente în cadrul Samsung Electronics, unde a creat un ecosistem dedicat dezvoltatorilor pentru gama de produse a companiei. Înainte de Samsung, Mihai Pohonțu a condus departamentul Product Operations din cadrul Disney Interactive și a ocupat poziția de vicepreședinte și General Manager of Central Development Services al Electronic Arts. În România, a fondat si condus biroul local al Electronic Arts.

 

Amber a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 6,5 milioane euro, un vârf atins de compania românească. Cifra reprezintă o creștere de 62,5% față de cea raportată în 2015. Creșterea se datorează proiectelor complexe pe care studioul le-a dezvoltat pe cele mai mari platforme de gaming precum PC, iOS, Google Play, Amazon, Windows Phone 8, Windows 8/8.1/10, Apple TV, Apple Watch, Samsung & LG Smart TV și pe platforme de dezvoltare de jocuri precum Unity, Unreal, Cocos2D, Marmalade, FMOD.

De asemenea, numărul angajaților a crescut cu 67%, de la 168 în 2016 la 280, în prezent. În acest moment, Amber caută specialiști pentru următoarele poziții: Project Manager, Project Coordinator, Test Lead și Functional Lead pentru departamentul de testare, Production Manager, Project Manager si Game Developer pentru divizia de Creative Services.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: