fbpx
Management Stiri

Mihai Pohonțu, noul CEO Amber1 min

31/03/2017 < 1 min read

author:

Mihai Pohonțu, noul CEO Amber1 min

Reading Time: < 1 minut

Mihai Pohonțu este noul Chief Executive Officer Amber, a anunțat azi cel mai mare studio românesc independent de jocuri video

În trecut, Mihai Pohonțu a ocupat poziția de vicepreședinte pentru platforme emergente în cadrul Samsung Electronics, unde a creat un ecosistem dedicat dezvoltatorilor pentru gama de produse a companiei. Înainte de Samsung, Mihai Pohonțu a condus departamentul Product Operations din cadrul Disney Interactive și a ocupat poziția de vicepreședinte și General Manager of Central Development Services al Electronic Arts. În România, a fondat si condus biroul local al Electronic Arts.

 

Amber a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 6,5 milioane euro, un vârf atins de compania românească. Cifra reprezintă o creștere de 62,5% față de cea raportată în 2015. Creșterea se datorează proiectelor complexe pe care studioul le-a dezvoltat pe cele mai mari platforme de gaming precum PC, iOS, Google Play, Amazon, Windows Phone 8, Windows 8/8.1/10, Apple TV, Apple Watch, Samsung & LG Smart TV și pe platforme de dezvoltare de jocuri precum Unity, Unreal, Cocos2D, Marmalade, FMOD.

De asemenea, numărul angajaților a crescut cu 67%, de la 168 în 2016 la 280, în prezent. În acest moment, Amber caută specialiști pentru următoarele poziții: Project Manager, Project Coordinator, Test Lead și Functional Lead pentru departamentul de testare, Production Manager, Project Manager si Game Developer pentru divizia de Creative Services.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *