Stiri

Bitcoin scade din nou. China interzice minarea monedelor

22 iun. 2021 2 min

Bitcoin scade din nou. China interzice minarea monedelor

Reading Time: 2 minute

Bitcoin a pierdut iarăși din valoarea de piață. De data aceasta s-a mai prăbușit cu încă 10%, după ce China a interzis minarea în provincia de sud-vest Sichuan.

Scăderea Bitcoin atrage cu sine și scăderi ale altor criptomonede mai mici, iar aceasta nu este ultima. Bitcoin a atins nivelul de 32.094 de dolari, cel mai scăzut din ultimele 12 zile.
Rivalul mai mic al bitcoin, ether, care tinde să se miște în tandem cu bitcoin, a scăzut cu până la 12%, sub valoarea de 2.000 de dolari pentru prima dată în aproape o lună.

China, centru important de minare pentru Bitcoin

Consiliul de Stat, executivul Chinei, a promis, luna trecută, că va interveni pentru închiderea minării și comerțului cu monede virtuale, ca parte dintr-o serie de măsuri de controlare a riscurilor financiare.

Deși datele privind minarea sunt puține, producția de bitcoin din China a reprezentat, anul trecut, aproape 65% din producția globală, potrivit datelor de la Universitatea din Cambridge, Sichuan fiind al doilea cel mai mare producător.

Companiile care minează bitcoin – proces care consumă mult curent electric – țin în mod normal un număr mare de monezi virtuale, iar orice mișcare de vânzare a cantităților uriașe duce la scăderea prețurilor.

“Restricția privind minerii chinezi ar putea însemna că aceștia vând moneda într-o piață devalorizată și ne duc mai jos”, spune Ben Sebley, de la firma londoneză de criptomonede BCB Group.

Banca centrală a Chinei a transmis, luni, că le-a cerut, recent, unor bănci și instituții de plăți să acționeze mai mult pentru a interzice tranzacționarea cu criptomonede.

De ce sunt alungați ”minerii” din China

Administrația centrală de la Beijing impune presiuni pentru a reduce intensitatea folosirii energiei – emisiile de dioxid de carbon per unitate de PIB. Iar China dorește să atingă vârful producției de gaze cu efect de seră până în 2030 și să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2060.

”Minerii” de criptomonede au fost astfel alungați din provinciile unde foloseau curent electric produs pe bază de cărbune și s-au refugiat astfel în regiunea Sichua, o provincie bogată în hidroenergie.

Guvernele din locuri aflate în topul criptominării – Xinjiang, Yunnan și Qinghai – au anunțat luna aceasta planuri de a destructura operațiunile de minare.

Photo 142334515 / Bitcoin © Aoutphoto | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: