Finanțe Lifestyle Stiri

Minicarul fără cash

28 aug. 2017 2 min

Minicarul fără cash

Reading Time: 2 minute

Mastercard implementează în premieră POS-uri la trenulețele estivale de pe litoral, anunțând experimentul Minicarul fără cash

Astfel, până pe 10 septembrie turiştii din Mamaia se pot bucura de plimbări cu minicarul, pentru care vor avea optiunea de a plăti direct cu cardul, anunță Mastercard, într-un comunicat de presă.

“Prin Minicarul fără cash arătăm că orice business tradițional poate fi susținut și menținut cu succes cu cele mai moderne și sigure metode de plată, astfel încât consumatorul să beneficieze de eficiență maximă la tranzacții. Proiectul face parte din demersurile noastre de încurajare a plăților electronice și a tehnologiei contactless, ca alternative ideale la plata în numerar. Implementarea acceptării în cadrul unui astfel de business aduce avantaje atât consumatorilor, cât și antreprenorilor, dată fiind rapiditatea plăților efectuate ușor și sigur. În plus, pentru o cursă cu minicarul turiștii trebuie doar să aibă cardul la îndemână, nemafiind nevoie de cash. Încurajăm, pe această cale, menținerea unor tradiții frumoase și sprijinim dezvoltarea infrastructurii necesare plăților electronice în locuri și business-uri mai puțin abordate, de obicei, în acest sens”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard România.

Business-ul, dotat acum cu 9 POS-uri în Mamaia, are o tradiție de 27 de ani și în fiecare sezon estival transportă peste 20.000 de persoane.

“Ne bucurăm să aducem o afacere cu o tradiție impresionantă mai aproape de consumatori prin acest parteneriat care asigură plăți rapide și sigure prin cele mai noi tehnologii. Minicarul a fost lansat pe 21 mai 1990, iar în acea perioadă era singurul de pe litoral. Așa cum am fost pionieri imediat după Revoluție, continuăm să îi surprindem pe turiști cu noutăți, iar acum am devenit primul astfel de business care, în parteneriat cu Mastercard, introduce plata cu cardul. Ne reinventăm constant, iar zecile de mii de turiști vor fi cu siguranță extrem de încântați de experiențele pe care le oferim”, a declarat Moise Constantin, proprietarul rețelei de minicaruri.

Turiștii au la dispoziție în Mamaia 9 minicaruri (2 autobuze electrice şi 7 trenulete electrice). Acestea rulează zilnic, pe două trasee: între piaţeta Perla şi Hotel Victoria (între orele 10:00-01:00) şi între Cazino şi zona Butoaie (între orele 17:00-01:00).

Costul unei călătorii este de 5 lei şi se poate achita şi cu cardul contactless la POS-urile disponibile în minicaruri.

Patru din cinci români (85%) își doresc să plătească mai des cu cardul, potrivit studiului Shadow Economy Survey lansat de Mastercard în iunie 2017. În România, Mastercard este cel mai acceptat card pentru plată, cu o rețea de acceptare de peste 177.800 terminale, conform statisticilor BNR pentru trimestrul 1 din 2017.

Mastercard a susţinut în permanenţă initiaţive de stimulare a plăţilor electronice, oferind consumatorilor informaţii despre beneficiile utilizării cardului, precum rapiditate și siguranţă, subliniind totodată şi efectele benefice asupra creșterii gradului de fiscalizare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: