CSR Lifestyle Stiri

Miniprix lansează o aplicație de smart donation

5 aug. 2019 < 1 min

Miniprix lansează o aplicație de smart donation

Reading Time: < 1 minut

Miniprix va lansa mâine, 6 august, Seva o aplicație pentru cei care vor să doneze haine și încălțăminte

Aplicația asigură, prin tehnologia blockchain, donații sigure de îmbrăcăminte și încălțăminte și oferă o soluție inteligentă care conectează donatori, curieri, instituții de asistență social și beneficiari. În prima fază, Seva va putea fi utilizată de 100 de utilizatori, iar din toamnă va putea fi accesată de cât mai mulți oameni. Unul dintre primii donatori care participă la această lansare va fi chiar Ambasada Marii Britanii la București. Echipa ambasadei și-a unit eforturile pentru a livra un număr semnificativ de donații în sprijinul misiunii proiectului Seva.

Proiectul, dezvoltat împreună cu SupplyBlockchain și în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, a apărut în contextul în care industria modei produce mai multe haine decât se consumă, iar oamenii cumpără adesea mai mult decât poartă. De aceea, hainele se aruncă sau sunt donate necontrolat, fără garanția că ceea ce se donează ajunge cu adevărat unde e nevoie. Prin parteneriate strategice și tehnologie de ultimă generație, Seva conectează donatorul cu beneficiarul potrivit, iar utilizatorul aplicației are posibilitatea de a ști când donația lui a ajuns în siguranță, la destinație.

Momentan, donațiile pot fi făcute doar pe baza unei comenzi pe Miniprix.ro, deoarece pot fi preluate de curierii care livrează comanda. În viitor, Seva își propune să devină un serviciu independent și să contribuie la cât mai multe donații naționale și internaționale. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: